Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Βενιζέλος: Προκαταρκτική για τις δηλώσεις Σπινέλλη

Δελτίο Τύπου σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ομιλίες του πρώην ΓΓΠΣ και εν ενεργεία στελέχους του ΣΔΟΕ

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ομιλίες του πρώην Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Διομήδη Σπινέλλη και εν ενεργεία στελέχους του ΣΔΟΕ σε χθεσινή εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρτική εξέταση ώστε εάν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία αυτά να κατατεθούν, παρότι θα έπρεπε να έχουν εμφανιστεί έως τώρα υπηρεσιακά και να έχουν τεθεί υπ’ όψιν της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και της δικαιοσύνης.

Έστω και τώρα όμως, εάν από την προκαταρκτική  εξέταση, μπορούν να προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία, αυτό θα ήταν προς όφελος της προσπάθειας που γίνεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αλλαγή στις σχέσεις κράτους και πολιτών.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description anliatsos | December 15, 2011 10:15 PM | Reply
Ο κ. Σπινέλλης κάπου είχε ακούσει ότι στο συμβιβασμό οι προσαυξήσεις μειώνονται στα 3/5 (60%). Επίσης ότι στο συμβιβασμό καταβάλεται τουλάχιστον το 20%. Έκανε λοιπόν μία σούμα και είπε ότι στα 100 ευρώ, τα 20 πληρώνει ο φορολογούμενος, τα 40 του τα χαρίζουν, και φυσικά τα υπόλοιπα 40 που του έλειπαν τα χρέωσε στον εφοριακό. Δηλαδή αν, λέμε αν ήμουνα εφοριακός ελεγκτής και τα τελευταία 10 χρόνια ας πουμε είχα βεβαιώσει φόρους 50 εκατ. ευρώ στους ελέγχους μου, θα είχα ένα κομπόδεμα 20 εκατ. ευρώ. Ή αν δεν το είχα θα χτύπαγα το κεφάλι μου στους τοίχους της εφορίας που υπήρχαν τόσα λεφτά για μένα και δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα ο μ@λ@κ@ς. Αν δεν ήταν τραγικός ο κ. Σπινέλλης που ήταν και γραμματέας στο Υποικ. θα ήταν αστείος. Η διαφθορά κύριοι πολεμάται με τον εισαγγελέα και με φυλακές στους επίορκους και όχι με συκοφάντηση και σοφιστείες. Με τη συκοφάντηση των πάντων και μάλλιστα με τόσο ανυπόστατα ψέματα και ανακρίβειες, απλώς κρύβουμε την πραγματική διαφθορά κάτω από το χαλάκι της κοινωνίας μας. Και βέβαια είμαστε πάντα άξιοι της τύχης μας.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο