Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Π. Τόμσεν: Όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ύφεση να ξεπεράσει το 6%, το 2011

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η ύφεση να ξεπεράσει το 6% το 2011 άφησε ο Πολ Τόμσεν. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου τόνισε ότι διαφωνεί με όσους λένε ότι η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα, καθώς “ακόμα και τις κακές μέρες του 2011, γινόταν εξυγίανση με μείωση του ελλείμματος, παρά τη βαθιά ύφεση”.
 
Πάντως, ο κ. Τόμσεν έβγαλε κόκκινη κάρτα σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και σε νέα αύξηση της φορολογίας.
 
Επέμεινε ιδιαίτερα στις μεταρρυθμίσεις και είπε επί λέξει “τα εύκολα μέτρα τέλειωσαν, τα ώριμα φρούτα δεν υπάρχουν στο δέντρο, πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις”.
 
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της τρόικας τόνισε ότι είναι απαραίτητη η πολιτική στήριξη, για την εφαρμογή του προγράμματος, ενώ επεσήμανε πως εάν δεν διατηρηθεί η ευρεία πολιτική στήριξη, τότε θα αποτύχει. Έκανε λόγο για μαθήματα, που πήρε από την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου.
 
Τα μέτρα εστιάστηκαν στο εισόδημα, “είμαστε ήδη στο όριο φορολογίας που μπορούμε να επιβάλουμε, πλέον είναι απαραίτητο να διευρυνθεί η βάση αυτών, που πληρώνουν και να σηκώσουν το βάρος οι εύποροι”.
 
“Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί επιθετικά βάζοντας λουκέτο σε δημόσιες εταιρίες, που δεν προσφέρουν υπηρεσίες κάτι στο οποίο έχουν γίνει δειλά βήματα” σημείωσε.
 
Όσον αφορά το Μνημόνιο, ο κ. Τόμσεν το χαρακτήρισε γενικόλογο, με φιλόδοξους όμως στόχους, ενώ ανέφερε πως χρειάζεται ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο