Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Αν το δημόσιο συμφέρον απαιτεί νέα μέτρα, θα ληφθούν»

«Ορκιστήκαμε στο σύνταγμα», δήλωσε ο νέος υπουργός Επικρατείας

«Ναι» σε νέα μέτρα, αν απαιτούνται για το συμφέρον του τόπου είπε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία εκλογών.

Συγκεκριμένα αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα λάβει νέα μέτρα η παρούσα κυβέρνηση ή η επόμενη που θα προκύψει μετά τις εκλογές. «Αν το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει τη λήψη νέων μέτρων, θα ληφθούν νέα μέτρα», διαβεβαίωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «ορκιστήκαμε στο σύνταγμα ότι θα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον και αυτό θα κάνουμε». Σχετικά με την ημερομηνία εκλογών ο κύριος Σταυρόπουλος, διαμήνυσε με νόημα «όταν μία κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να κυβερνήσει όσο την διαθέτει» και επεσήμανε ότι «πουθενά στις προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών, ούτε ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει ποτέ για συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών».
 
Ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στις διαφωνίες των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση τόνισε ότι «η κυβέρνηση δημιουργήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες σε μία κρίσιμη στιγμή, στηρίζεται από τρία κόμματα και έχει δύσκολα προβλήματα να λύσει» ενώ ερωτηθείς για το πολυάριθμο του κυβερνητικού σχήματος σημείωσε «η κυβέρνηση λειτουργεί μόνο ένα μήνα. Δεν μπορώ να έχω σαφή εικόνα αν με λιγότερους υπουργούς, θα λειτουργούσε καλύτερα το σχήμα». Μάλιστα σχετικά με την αξιολόγηση των υπουργών από τον Πρωθυπουργό έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «ο Πρωθυπουργός έχει βαρύνουσα ευθύνη για την επιλογή των υπουργών αλλά και για την απόδοση τους».
 
Παράλληλα αναφερόμενος στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών και ένα δεύτερο νομοσχέδιο που θα καθιερώνει πειθαρχικό δίκαιο στους δημοσίους υπαλλήλους, σε μία προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει ως αντικείμενο μόνο τα οικονομικά ζητήματα, αλλά όλα τα θέματα». Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα των αναπήρων καθώς είχε συνάντηση με εκπροσώπους των ομοσπονδιών και τόνισε « ακούσαμε τα αιτήματα τους, η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία σε αυτό το θέμα εμπράκτως, το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει αύριο Πέμπτη τα αιτήματα τους».
 
Κλείνοντας τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο κύριος Σταυρόπουλος σχολίασε χαμογελώντας «Αν και ασκώ πολιτική, δεν είμαι πολιτικός».

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Δεκεμβρίου 15, 2011 10:37 π.μ. | Reply
«Αν το δημόσιο συμφέρον απαιτεί νέα μέτρα, θα ληφθούν» Γιώργος Σταυρόπουλος...................."αν γίνω καλά θα τον χαλάσω εγώ αυτόν που με βάρεσε, εάν ψοφήσω κλάστε μου το μπούτσο " Γεώργιος Καραϊσκάκης....... Από Γιώργο-Γιωργάκε σε ΓΕΩΡΓΙΟ, έχει διαφορά. Δεν ήταν όλοι οι Γιώργηδες πονηροί......http://iansta.blogspot.com/2006/05/blog-post_114639904721914268.html
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο