Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μονόδρομος η δημοσιονομική ενοποίηση στην ευρωζώνη.

Η Μέρκελ επανέλαβε τη θέση της κατά του ευρωομολόγου

«Λυπάμαι πολύ που η Βρετανία και ο πρωθυπουργός της, Ντέιβιντ Κάμερον, αδυνατούν να είναι μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, στο δρόμο της δημοσιονομικής ένωσης», δήλωσε σήμερα από τη γερμανική βουλή, Μπούντενσταγκ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, σχετικά με την απόφαση της Βρετανίας να διαφοροποιηθεί από τις τελευταίες αποφάσεις της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

«Χωρίς αμφιβολία, η Βρετανία παραμένει ένας πολύ καλός συνεργάτης στην Ε.Ε.», συμπλήρωσε. «Η Βρετανία έχει το δικό της ζωτικό συμφέρον η Ευρωζώνη να ξεπεράσει την οικονομική κρίση».

Εξάλλου, η κ. Μέρκελ πρόσθεσε ότι είναι «μονόδρομος η πορεία προς τη δημοσιονομική ενοποίηση» στην Ευρωζώνη, ενώ επανέλαβε τη θέση της ότι το ευρωομόλογο θα ήταν λάθος και όχι λύση.

Επίσης, έκανε λόγο για τα συνολικά διαθέσιμα των ESM και EFSF, σχολιάζοντας ότι δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 500 δισ. ευρώ.
 
Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο