Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Κουτρουμάνης: Έχω πείσει για τη μη κατάργηση 13ου και 14ου μισθού.

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταργήσει ή να αλλάξει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ έχει πείσει την τρόικα ότι δεν πρέπει να καταργηθούν ο 13ος και 14ος μισθός, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega την Τρίτη και εμφανίστηκε και πάλι καθησυχαστικός όσον αφορά τις απαιτήσεις της τρόικας για μείωση του μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα.

Παραδέχθηκε ότι η τρόικα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία να συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους για τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα, αλλά έσπευσε να σημειώσει ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας έχει να κάνει με τον κατώτατο μισθό.

Ειδικά για τον κατώτατο μισθό και τις πιέσεις της τρόικας να καταργηθεί, ο κ.Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση και παραμένει στην γραμμή ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά την διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων (εργοδοτών και συνδικάτων), στην οποία δεν παρεμβαίνει.

Η κατάργηση για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα είχε στο παρελθόν τεθεί στο τραπέζι, αλλά η τότε κυβέρνηση έπεισε τους ελεγκτές της τρόικας ότι δεν συμφέρει η κατάργησή τους, σύμφωνα με τον κ.Κουτρουμάνη. Για το λόγο αυτό, κατά τον ίδιο, δεν έχει τεθεί τώρα αντίστοιχο αίτημα και δεν εκτιμά ότι πρόκειται να ανοίξει στο μέλλον αντίστοιχο θέμα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Δεκεμβρίου 14, 2011 11:36 π.μ. | Reply
Α ρε Κουτρουμάνη, άγαλμα πρέπει να σε κάνουμε. Λεωφόρο.... Σωτήρα μας, μεγάλε και δεινέ διαπραγματευτή....

Ε ρε πότε θα σας πάρουμε στο κυνήγι παλιοαπατεώνες....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο