Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καταπέλτης η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Προβλέπει μεγαλύτερη ύφεση

«Σε εξαιρετικά δύσκολη φάση το ελληνικό πρόγραμμα»

Σε εξαιρετικά δύσκολη φάση βρίσκεται το πρόγραμμα της ελληνικής οικονομίας, αν και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αναφέρει στην τελευταία έκθεσή του για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με το Ταμείο, η νέα δανειακή σύμβαση που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές της χώρας δίνει το περιθώριο στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, αρκεί να τηρηθούν όλες οι αναγκαίες δεσμεύσεις.

Κατά το ΔΝΤ, η άμεση πρόκληση με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι ελληνικές αρχές είναι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Μεταξύ άλλων, το ταμείο προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει βυθισμένη στην ύφεση. Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ύφεση 5,5% -6% το 2011 και 3% το 2012.

Παράλληλα, εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο όταν εφαρμοστεί το νέο δανειακό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών (PSI), αλλά και σημαντική οικονομική στήριξη από τους πιστωτές με ευνοϊκούς όρους.

Στην έκθεσή του το ταμείο αναφέρει ότι οι πιέσεις στις ελληνικές τράπεζες έχουν αυξηθεί, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο ανταλλαγής ομολόγων.

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο