Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

“Δεν υπάρχει περιθώριο για απολύσεις στο στενό Δημόσιο τομέα”

Ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, τόνισε ότι η τρόικα δεν έχει ζητήσει απολύσεις.

“Δεν υπάρχει περιθώριο για απολύσεις στο στενό Δημόσιο τομέα” τόνισε ο γ.γ του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, διευκρινίζοντας ότι “η τρόικα δεν έχει ζητήσει απολύσεις”.

Αναφορικά με τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρωινό του ΣΚΑΙ, ο κ. Πλασκοβίτης τόνισε ότι “δεν είναι δυνατόν να δηλώνουν επτά στους δέκα ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ”, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε “συνήθως συνοψίζονται σε κριτήρια όπως ο τόπος άσκησης του εκάστοτε επαγγέλματος και ο αριθμός των υφισταμένων εργαζομένων".

Τέλος όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιβολής ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ο κ. Πλασκοβίτης σημείωσε ότι “τα μέχρι στιγμής στοιχεία δε δείχνουν ότι αν ρίξουμε το ΦΠΑ θα υπάρξει ανταπόκριση της αγοράς και αύξηση των εσόδων. Στην δημοσιονομική κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα, δε μπορούμε να πάρουμε ένα τέτοιο ρίσκο".

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο