Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε εφαρμογή οι κανόνες για δημοσιονομική πειθαρχία

Το πακέτο κανόνων παρουσίασε ο Όλι Ρεν

Το ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, γνωστό και ως «πακέτο των έξι», που προβλέπει νέους αυστηρούς κανόνες για την οικονομική και δημοσιονομική εποπτεία, τίθεται σε εφαρμογή από αύριο, 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν.

«Από αύριο όλες οι χώρες που βρίσκονται στη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, καλούνται να συμμορφωθούν με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να διορθώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα», υπογράμμισε ο Όλι Ρεν, προειδοποιώντας ότι για τις χώρες της ευρωζώνης, προβλέπονται οικονομικές κυρώσεις, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους.

Ερωτηθείς, αν η Επιτροπή προτίθεται να προτείνει κυρώσεις για την Κύπρο, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Μάλτα, οι οποίες έλαβαν το Νοέμβριο προειδοποιητικές επιστολές για διόρθωση των υπερβολικών ελλειμμάτων τους, ο Όλι Ρεν απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί τον Ιανουάριο, δεδομένου ότι η Επιτροπή έλαβε πριν από λίγες ημέρες τις απαντήσεις των χωρών αυτών.

«Θα πρέπει να περιμένουμε ως τον Ιανουάριο, προκειμένου οι απαντήσεις να εξεταστούν και να αντλήσουμε τα συμπεράσματά μας», ανέφερε ο Επίτροπος, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Επιτροπή θα χρησιμοποιήσει από την πρώτη κιόλας ημέρα όλα τα «εργαλεία» που διαθέτει, στο πλαίσιο της ενισχυμένης δημοσιονομικής εποπτείας που συμφωνήθηκε.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πακέτο των έξι νομοθετικών ρυθμίσεων για την οικονομική διακυβέρνηση, σε συνδυασμό με το δημοσιονομικό σύμφωνο, που υιοθετήθηκε από τις 26 χώρες της ΕΕ, έχει στόχο να αποτραπούν μελλοντικές οικονομικές κρίσεις στην ΕΕ.

Ο Όλι Ρεν εξέφρασε την απογοήτευσή του που δεν κατέστη, τελικώς, δυνατό να συμφωνήσουν οι «27» σε αλλαγή της Συνθήκης και διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία των μέτρων για τη δημοσιονομική πειθαρχία που αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής μπορούν να εισαχθούν στα εθνικά δίκαια, μέσω παράγωγου δικαίου.Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο