Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βενιζέλος: Στοπ σε νέα εισπρακτικά μέτρα.

13 Δεκέμβριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Την ελπίδα του ότι έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το PSI εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε την Δευτέρα ότι δεν θα υπάρξουν νέα εισπρακτικά μέτρα, ωστόσο, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των δαπανών.

«Νέα εισπρακτικά μέτρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρουμε», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. « Τις δαπάνες πρέπει να τις μειώσουμε και άλλο».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το PSI. Αναφερόμενος δε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τις χαρακτήρισε «κρίσιμες και δύσκολες».

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, με επίκεντρο το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Oι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες ομολογιούχους για το PSI είναι σε εξέλιξη και προ ημερών ο κ. Νταλάρα εκτίμησε ότι ενδέχεται να συνεχιστούν και το 2012.

Εκλογές

Οι εκλογές στη χώρα δεν μπορούν να διεξαχθούν πριν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και οριστικοποιηθεί το νέο δανειακό πρόγραμμα ύψους 130 δισ. ευρώ, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί στην ένταση μιας προεκλογικής περιόδου, ενώ έχουμε να ολοκληρώσουμε αυτές τις διαδικασίες», τόνισε.


Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης