Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Αυτόφωρο για όσους έχουν οφειλές στο Ι.Κ.Α. άνω των 150.000 ευρώ

Στο αυτόφωρο θα οδηγούνται στο εξής, όσοι οφειλέτες του ΙΚΑ έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ και δεν προχωρούν σε διακανονισμό. Η ρύθμιση αυτή συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των άτυπων συναντήσεων τις οποίες είχε το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης με τους κοινωνικούς εταίρους και θα περιληφθεί στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, εξετάζει επίσης και την επιβολή έμμεσων φόρων σε είδη και υπηρεσίες, προκειμένου να δημιουργηθούν εναλλακτικοί πόροι, πέραν των εισφορών, για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ΙΚΑ, το έλλειμμα του οποίου λόγω της ύφεσης (ανεργία, μείωση εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές) της μείωσης της αξίας των τίτλων του ελληνικού δημοσίου και των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων, έχει αγγίξει τα 4,5 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα οι βεβαιωμένες αλλά ανείσπρακτες ασφαλιστικές εισφορές από επιχειρήσεις που βρίσκονται σε λειτουργία ανέρχονται στα 9 δισ. ευρώ.

Για να αντιμετωπίσει το οξυμένο ταμειακό πρόβλημα η διοίκηση του ΙΚΑ, εξέδωσε εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο με την οποία, ζητά από τις κατά τόπους αρμόδιες διευθύνσεις την "άμεση και απόλυτη εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων σε όσους εργοδότες οφείλουν και με δική τους ευθύνη δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή σε προσωρινό διακανονισμό".

Σύμφωνα με τον κώδικα εισπράξεως δημοσίων εσόδων, τα αναγκαστικά μέτρα που εφαρμόζονται για την είσπραξη τους είναι η κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεών του, είτε εν γένει στα χέρια τρίτου και η κατάσχεση ακινήτων.Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο