Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κόντρα για τους ημιυπαίθριους χώρους

Αφορμή για νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων του κατασκευαστικού κλάδου και της αγοράς ακινήτων, ανοίγει η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ να επιβάλει πρόστιμα που θα εισπράτουν οι δήμοι, σε όσους έχουν κλείσει παράνομα ημιυπαίθριους χώρους.....

Αφορμή για νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων του κατασκευαστικού κλάδου και της αγοράς ακινήτων, ανοίγει η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ να επιβάλει πρόστιμα που θα εισπράτουν οι δήμοι, σε όσους έχουν κλείσει παράνομα ημιυπαίθριους χώρους.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αγοράς, η απόφαση αυτή έρχεται να επιβαρύνει περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά, μετά και τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, η Ένωση Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδας, η Ένωση Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αττικής και η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων, ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο την άμεση νομοθετική ρύθμιση εξαίρεσης από την κατεδάφιση, έναντι εφάπαξ εισφοράς των ημιυπαίθριων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση.

Επιπλέον, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να μην υπάρξει επβάρυνση των κλειστών θέσεων στάθμευσης της πιλοτής που προβλέπονται από τον ΓΟΚ με συντελεστής δόμησης από το οικόπεδο, διότι τότε θα υπάρξει αξία κλειστών θέσεων στάθμευσης πιλοτής ίση με την αξία των τ.μ. ενός διαμερίσματος.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο