Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η τρόικα κόβει και στον ιδιωτικό τομέα 13ο και 14ο μισθό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν μεταξύ άλλων η ακύρωση των αυξήσεων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η μείωση των κατώτατων αποδοχών, καθώς και η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Επώδυνες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνει η ατζέντα της τρόικας, που ξεκινά από αύριο τον νέο γύρο ελέγχου και αξιολόγησης της πορείας του Μνημονίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν μεταξύ άλλων η ακύρωση των αυξήσεων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η μείωση των κατώτατων αποδοχών, καθώς και η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής.

Παράλληλα η τρόικα αναμένεται να θέσει επιτακτικά το θέμα επέκτασης και ενίσχυσης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, όπως η εκ περιτροπής εργασία, το μειωμένο ωράριο και τα τετραήμερα, καθώς και της προώθησης των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Οι δανειστές μας θεωρούν μείζονος σημασίας ζήτημα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τη μείωση της ανεργίας την περιστολή του μη μισθολογικού κόστους που αφορά στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές και αναμένεται να ζητήσουν τη μείωσή τους. Επίσης θα θέσουν θέμα άρσης των εμποδίων και των περιορισμών που υπάρχουν σήμερα για την ένταξη επιχειρήσεων σε προγράμματα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών και απασχόλησης εργαζομένων με μειωμένο μισθό (νέοι έως 25 ετών που αμείβονται με το 80% του κατώτατου μισθού). Πάντως, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, εμφανίζεται αντίθετος στις παραπάνω αλλαγές, θεωρώντας ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση παλιών εργαζομένων με νέους με χαμηλότερες αμοιβές, πράγμα που δεν θα επιφέρει αύξηση της απασχόλησης.

Πέραν των εργασιακών, η τρόικα θα ελέγξει την πορεία υλοποίησης και την απόδοση των μέτρων για τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και θα κάνει φύλλο και φτερό τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων. Αρμόδιοι παράγοντες δεν αποκλείουν να τεθεί θέμα για νέο γύρο ανατροπών στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, με μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Δεκεμβρίου 12, 2011 9:48 π.μ. | Reply
Καλά κάνει η Τρόικα. Πολύ καλά. Να δω τι άλλο θα σας κάνουν για να μην ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ....
Σας πήραν γραμμή και οι πρώην βουλευτές των δύο αυτών κομμάτων και ζητάνε αναδρομικά. Ακόμη και ο Άκης...
image description am26 | Δεκεμβρίου 12, 2011 10:14 π.μ. | Reply
Δεν υπάρχει λογική πλέον στις προτάσεις του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων.Θα ρίξουν το βιοτικό επίπεδο όλων των νοικοκυριών σε τέτοιο βαθμό χωρίς να υπάρχει επιστροφή!! Οι βουλευτές ζητούν τις αποζημιώσεις τους και από την άλλη ο υπόλοιπος κόσμος έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής του.....Ας μου εξηγήσει κάποιος αν σε αυτό βρίσκει κάποια λογική εξήγηση...!!!
image description KOSTASDAK | Δεκεμβρίου 13, 2011 9:22 π.μ. | Reply
Υπάρχει και παραυπάρχει λογική στις απαιτήσεις της τρόικας!!! Απλά οι άνθρωποι σκέφτονται το μέλλον (μαζί με τους βιομηχάνους-εφοπλιστές-τραπεζίτες)! Ετοιμάζουν το τοπίο για την περίοδο που θα υπάρξει ανάκαμψη, δηλαδή τότε που θα κινηθεί η οικονομία αλλά οι μισθοί θα είναι σχεδόν μηδενικοί και τα κέρδη των βιομηχάνων-τραπεζιτων-εφοπλιστών ασύλληπτα!!! (όπως Κίνα-Ινδία κλπ)
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο