Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Λογιστικός σύλλογος Αθηνών: Επιστολή προς Υ.Ο. για παράταση Ε9

Λογιστικός σύλλογος Αθηνών. - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ για παράταση Ε9

Αιτούμαστε την παράταση της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 φυσικών και νομικών προσώπων για εύλογο χρονικό διάστημα, διαπιστώνοντας τα προβλήματα της εφαρμογής και τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο
 για τους παρακάτω λόγους:

1. Ύπαρξη αδυναμίας ορθής λειτουργίας της εφαρμογής μέσω taxis-net από την ημερομηνία έναρξης χρήσής της μέχρι και σήμερα.
 
2. Οι υπερβολικές απαιτήσεις της εφαρμογής αναφορικά με την συμπλήρωση των επιμέρους στοιχείων με δεδομένο το προαπαιτούμενο της οριστικοποίησης παλαιότερων και ήδη υποβληθέντων στοιχείων, γεγονός που καθιστά την εφαρμογή χρονοβόρα και «βαριά».
 
3. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμπίπτει με σειρά φορολογικών και λογιστικών υποχρεώσεων με δεδομένο τη λήξη της οικονομικής χρήσης 2011, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εορτές και αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
 
Με βάση τα παραπάνω και με την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι οι επαγγελματίες λογιστές - φοροτέχνες και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπ. Οικονομικών έχουν σαν μοναδική στόχευση την αποτελεσματικότητα του μέτρου και την ορθή απεικόνιση των στοιχείων, έτσι ώστε η 01-01-2012 να αποτελέσει την ημερομηνία από την οποία θα απεικονίζονται οι οποιεσδήποτε νέες μεταβολές στο περιουσιολόγιο και θα προσθέτονται πάνω σε ορθή βάση δεδομένων των παλαιότερων ετών αναμένουμε σύντομα την αποδοχή του αιτήματός μας.
 
Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας

Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο