Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η λίστα προτεραιοτήτων της Task Force.

Είσπραξη φόρων, δημόσια διοίκηση και επιχειρηματικό περιβάλλον είναι οι τρεις προτεραιότητες που θέτει ο Χ. Ράιχενμπαχ

Τη... must do list της ομάδας κρούσης, Task Force, για την ελληνική οικονομία ανέλυσε ο επικεφαλής της Χορστ Ράιχενμπαχ. Σύμφωνα με τον κ. Ράιχενμπαχ πρώτο και απαρέγκλιτο ζήτημα είναι η βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του κράτους ενώ ακολουθούν η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και τρίτον η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
 
Μιλώντας στην εφημερίδα “Ο Κόσμος του Επενδυτή” ο επικεφαλής της Task Force ξεκαθαρίζει ότι η «Ομάδα» δεν ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα και ότι τα 45 άτομα που την αποτελούν, τα 30 εργάζονται στις Βρυξέλλες.
 
Ερωτηθείς για το αν μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ο Γερμανός αξιωματούχος εξηγεί ότι δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγή του, κατά συνέπεια το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί εκ των ενόντων και υπογράμμισε ότι είναι καθήκον των ελληνικών αρχών “να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την απλοποίηση των διαδικασιών”.
 
Αναφερόμενος στο σχέδιο “Ήλιος”, το χαρακτηρίζει ως μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα και το μέλλον της, αλλά ακόμα μπορούν να γίνουν πολλά. Εκτιμά, πάντως, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και ξένους επενδυτές για να φέρει εις πέρας αυτό το έργο.

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο