Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παπαδήμος: Δεν απορρίπτονται τα ευρωομόλογα

«Επιτεύχθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα στον ένα μήνα ζωής της νέας κυβέρνησης»

«Δεν απορρίπτονται τα ευρωομόλογα», δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Όπως εξήγησε, «δεν υπάρχουν ρητές αναφορές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απορρίφθηκε». Όπως διευκρίνισε, «το θέμα των κοινών ευρωπαϊκών τίτλων θα συζητηθεί σε Σύνοδο το Μάρτιο».

Ο κ. Παπαδήμος έκανε εκτενή αναφορά στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι «το πακέτο ήταν ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της σημερινής αλλά και μελλοντικών κρίσεων» και υπογράμμισε ότι «η αντίδραση των αγορών δεν είναι ήταν αρνητική στις αποφάσεις της ΕΕ».

«Τα μέτρα για τους μηχανισμούς σταθεροποίησης είναι ουσιαστικά αλλά υπάρχουν και θέματα που θα εξεταστούν αργότερα», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «υιοθετείται ο δημοσιονομικός κανόνας για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς».

Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι «όσα κράτη υπόκεινται στη διαδικασία υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος θα πρέπει να υποβάλλουν σχέδια αντιμετώπισης», ενώ «όποιος υπερβαίνει το έλλειμμα του 3%, θα υφίσταται κυρώσεις από αυτοματοποιημένο μηχανισμό που θα λειτουργεί με αυξημένη πλειοψηφία».

Σχετικά με την Ελλάδα, τόνισε ότι «τα μέτρα που συζητάμε θα αφορούν τη χώρα μας όταν φτάσει στο επίπεδο του μηδενισμού των ελλειμμάτων».

«Μετά το πρόγραμμα η Ελλάδα θα πρέπει και θα είναι σε θέση να ασκεί δημοσιονομική πολιτική σύμφωνα με τους κανονισμούς», δήλωσε ο Λ. Παπαδήμος και πρόσθεσε ότι «επιτεύχθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα στον ένα μήνα ζωής της νέας κυβέρνησης».

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της αύξησης των κεφαλαίων που θα έχει στη διάθεσή του το ΔΝΤ για να δανείζει στις ευρωπαϊκές χώρες λέγοντας ότι «αυξάνονται τα κεφάλαια των 17 προς το ΔΝΤ έως 200 δισ. ευρώ με τη μορφή διμερών πιστώσεων».

Όπως είπε, «τελικός σκοπός είναι να υπάρξει σε κάποια φάση και τροποποίηση της συνθήκης».
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο