Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα μέτρα φέρνει η τρόικα.

Οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι και με νέες απαιτήσεις.

 Όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής την Παρασκευή η Αθήνα περιμένει με αγωνία τους εκπροσώπους της τρόικα την Δευτέρα, καθώς όλα δείχνουν ότι αυτοί θα έρθουν με προτάσεις για νέα μέτρα, προκειμένου να καλυφθούν οι αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011.
 
Η επιχείρηση συλλογής εσόδων ναυάγησε πανηγυρικά καθώς τον Νοέμβριο μπήκαν στα ταμεία του δημόσιου 3,7 δισ. έναντι στόχου για έσοδα 6,5 δισ.
 
Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου του 2012 πρέπει να εισπραχθούν έσοδα 8,3 δισ. ευρώ από τις δόσεις της έκτακτης εισφοράς και του τέλους ακινήτων, από τον φόρο ακίνητης περιουσίας του 2010 και από τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και πάλι όλα δείχνουν ότι ο στόχος δεν είναι εφικτός όχι μόνο γιατί τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν φτάσει στα όρια τους αλλά και γιατί οι μηχανισμοί είσπραξης αποδείχθηκαν πλήρως αναποτελεσματικοί.
 
Το ερώτημα είναι τι είδους μέτρα θα ζητηθούν καθώς ακόμα και οι τροικανοί παραδέχονται ότι η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων είναι πλέον μηδαμινή.

Χθες από το βήμα της Βουλής ο Λ.Παπαδήμας έστειλε μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό και προς τα πολιτικά κόμματα τονίζοντας ότι η κρίση δεν είναι μπόρα που θα περάσει και τα κόμματα δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες διαμορφώνοντας την αντίληψη ότι η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί εύκολα και γρήγορα. Ήταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε τόσο «επιθετικά» ζητώντας ουσιαστικά και από τις πολιτικές δυνάμεις να κατανοήσουν και να διαχειριστούν την σκληρή πραγματικότητα.

Πάντως ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε τουλάχιστον δύο φορές στην ομιλία του ότι το κόμμα του θα αντιταχθεί σε αποφάσεις για νέα χαράτσια και μειώσεις μισθών και συντάξεων, θα πριμοδοτήσει όμως αποφάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι άμεσης απόδοσης και οι δανειστές ζητούν «έσοδα επειγόντως».

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο