Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εργοδότης αντί μισθού δίνει στους υπαλλήλους τρόφιμα

 Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι εργαζόμενοι αλυσίδας καταστημάτων στη Λάρισα όταν ο εργοδότης τους πρότεινε να τους «πληρώσει» με τρόφιμα αντί του μισθού τους.
 
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας πριν μερικούς μήνες η εταιρεία προσπάθησε να αντικαταστήσει μέρος του μισθού των υπαλλήλων της με... κουπόνια. Τώρα σειρά έχουν τα... ψώνια. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η εταιρεία τούς ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνεται κατάθεση του ποσού της προκαταβολής των μισθών τους, αρχής γενομένης από το Νοέμβριο, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αγορές από τα ράφια της, με αποδείξεις, έναντι μέρους του μισθού τους. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν «ξοδευτεί» όλο το ποσό της προκαταβολής σε ψώνια, το υπόλοιπο θα πιστώνεται εκ νέου, στην «προκαταβολή» του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με καταγγελίες τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν τα κρούσματα απλήρωτης εργασίας και μάλιστα, μεγαλώνει το διάστημα για το οποίο οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι. Επίσης, πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομες και άκυρες απολύσεις, με ή χωρίς προειδοποίηση.
 
 Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο