Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι προτάσεις Μερκοζί για τον χρυσό κανόνα

Για το ποιες κοινές ιδέες θα καταθέσουν Μέρκελ - Σαρκοζί στη Σύνοδο Κορυφής, ενημέρωσαν τον κ. Ρομπέι

Για τον συμβιβασμό, στον οποίο κατέληξαν Βερολίνο και Παρίσι για τη τροποποίηση των συνθηκών της Ε.Ε ενημέρωσαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.
 
Όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, στην επιστολή προς τον κ. Ρομπέι με τίτλο “περί της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης” επισημαίνεται ότι αύριο Πέμπτη θα συζητηθούν οι γαλλογερμανικές προτάσεις, στο πλαίσιο του διήμερου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Βρυξελλών.
 
“Πρέπει να εδραιώσουμε με σημαντικό τρόπο τα θεμέλια της ΕΕ”, τονίζουν στην κοινή πρότασή τους οι Μέρκελ και Σαρκοζί. “Πλάι στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, είναι απαραίτητος ένας στέρεος οικονομικός πυλώνας, που θα εδράζεται σε μια ενισχυμένη διακυβέρνηση για να διασφαλιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία, μαζί με μια ισχυρότερη ανάπτυξη, μια αυξημένη ανταγωνιστικότητα”, αναφέρουν επίσης οι δύο ηγέτες, που “θέλουν οι προτάσεις τους να συμπεριληφθούν στις ευρωπαϊκές συνθήκες”.
 
Διευκρινίζουν ότι επιθυμούν οι 27 να υιοθετήσουν αυτές τις μεταβολές στις συνθήκες της ΕΕ, αποσαφηνίζοντας ότι στην περίπτωση που αυτό δεν θα είναι εφικτό “τότε οι 17 της Ευρωζώνης θα πρέπει να προχωρήσουν μόνοι τους σε αυτήν την κατεύθυνση”.
 
Παρίσι και Βερολίνο προτείνουν τη θέσπιση του “χρυσού κανόνα”, δηλαδή στα εθνικά Συντάγματα των μελών της Ένωσης να συσσωματωθεί άρθρο που θα προβλέπει την υποχρέωση οι κρατικοί προϋπολογισμοί να βαίνουν προς ισοσκελισμό.
 

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο