Ειδήσεις Τεχνολογία

Εναν πλανήτη όμοιο με τη Γη υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν οι επιστήμονες της NASA.

Ωστόσο, δεν γνωρίζουν αν υπάρχει στέρεο μέρος στο «αδερφάκι» του πλανήτη μας, αλλά θεωρούν πως είναι πολύ πιθανό να έχει νερό, ενώ η θερμοκρασία στην επιφάνεια του είναι περίπου 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο πλανήτης βρίσκεται 600 έτη φωτός μακριά ή αλλιώς περίπου έξι τρισεκατομμύρια μίλια μακριά και τον «βάφτισαν» Kepler-22b.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έυρημα, τονίζουν οι επιστήμονες, στη συνεχή τους προσπάθεια για εύρεση ζωής πέρα από τη Γη.

Ο ρυθμός με τον οποίο περιστρέφεται γύρω από το αστέρι του, σημαίνει ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για ζωή, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στη συνέχεια υπογράμμισαν πως ο νέος πλανήτης προστίθεται σε μια λίστα με άλλους 500, οι οποίοι βρίσκονται γύρω από τα αστέρια, πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Οι μελέτες πάντως συνεχίζονται εντατικά στη ΝΑSA και σκοπός είναι να διαπιστώσουν αν ο πλανήτης, Kepler-22b, είναι συμπαγής σαν τη Γη ή σε αέρια μορφή, όπως ο Ποσειδώνας.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο