Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μπαρόζο: Εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα, αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Μοναδική περίπτωση στην ευρωζώνη χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt. Στην ίδια συνέντευξη, ανέφερε ως πιθανή την αποχώρηση της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ, εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της και εκτίμησε ότι δεν απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για την τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ.

«Αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να σκεφθούμε το ενδεχόμενο μίας ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
 
Ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί σε άλλη χώρα το «κούρεμα» του χρέους - θέμα που, όπως είπε, θα αποτελέσει ένα από τα κυριότερα ζητήματα που θα εξετασθούν στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στα τέλη της εβδομάδας.

Εξίσου σημαντικό θέμα χαρακτήρισε και την απλοποίηση των διαδικασιών με τις οποίες μία χώρα θα μπορεί να λάβει βοήθεια από τον μόνιμο μηχανισμό ευρω-στήριξης (ESM).
 
Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ανοιχτός σε πιθανές αλλαγές των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτίμησε ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε διάστημα τεσσάρων ή πέντε μηνών.

«Εάν οι χώρες-μέλη θεωρούν ότι οι συνθήκες θα πρέπει να τροποποιηθούν, ώστε τα καθήκοντά μας όσον αφορά τη σταθερότητα και την υπευθυνότητα να φτάσουν ένα υψηλότερο νομικό επίπεδο, τότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι», είπε.

Σημείωσε παράλληλα ότι υπάρχουν «πολύπλοκες» και «σχετικά απλές» μέθοδοι για την αλλαγή των συνθηκών.

«Ορισμένες αλλαγές στις συνθήκες μπορούν να πραγματοποιηθούν σχετικά γρήγορα: τέσσερις με πέντε μήνες είναι ρεαλιστικό κατά τη γνώμη μου, ανάλογα με το είδος των αλλαγών στις συνθήκες», τόνισε.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο