Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Ναι» από ΔΝΤ για την έκτη δόση.

6 Δεκέμβριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης με την αποχώρηση του εκπροσώπου της Βραζιλίας.
«Ναι» από ΔΝΤ για την έκτη δόση.

Η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης με την αποχώρηση του εκπροσώπου της Βραζιλίας.

Το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης στην Ελλάδα έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), εγκρίνοντας την αποδέσμευσή του μεριδίου του -ύψους 2,2 δισ. ευρώ- σε αυτήν. Η έγκριση του ΔΝΤ ήταν απαραίτητη για την εκταμίευση του συνόλου της δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ.
 
«Ολοκληρώσαμε την πέμπτη αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΔΝΤ, συμπληρώνοντας πως η αξιολόγηση «επιτρέπει την άμεση αποδέσμευση ποσού σχεδόν 2,2 δισ. ευρώ».
 
Με το μερίδιό του στην έκτη δόση, η συνολική συνεισφορά του Ταμείου στο δάνειο στήριξης ανέρχεται μέχρι στιγμής σε σχεδόν 20,3 δισ. ευρώ.
 
Υπενθυμίζεται ότι το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή των αποφάσεων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 26ης/27ης Οκτωβρίου.
 
Την περασμένη εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν εγκρίνει την εκταμίευση του δικού τους μεριδίου, αφότου έλαβαν υπόψη τις επιστολές που έστειλαν οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης, καθώς και την επιστολή του Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου για την προσήλωση της Ελλάδας στους όρους του νέου πακέτου στήριξης.
 
«Η εκταμίευση θα γίνει μόλις αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Tα κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα στα μέσα Δεκεμβρίου», είχε δηλώσει επ' αυτού ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Πηγή newsbeast.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης