Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εφάπαξ εισφορά και όχι κατεδάφιση για στεγασμένους ημιυπαίθριους χώρους

Tην άμεση νομοθετική ρύθμιση, από το ΥΠΕΧΩΔΕ, του ζητήματος που έχει προκύψει από την αλλαγή χρήσης των ημιυπαίθριων χώρων, η οποία έχει γίνει καθεστώς την τελευταία εικοσαετία με την ανοχή της πολιτείας, ζητούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η Eνωση Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδας (ΕΚΚΕ) και η Πανελλήνια Eνωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (ΠΕΦΕ). ..

Εφάπαξ εισφορά και όχι κατεδάφιση για στεγασμένους ημιυπαίθριους χώρους
 
Tην άμεση νομοθετική ρύθμιση, από το ΥΠΕΧΩΔΕ, του ζητήματος που έχει προκύψει από την αλλαγή χρήσης των ημιυπαίθριων χώρων, η οποία έχει γίνει καθεστώς την τελευταία εικοσαετία με την ανοχή της πολιτείας, ζητούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η Eνωση Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδας (ΕΚΚΕ) και η Πανελλήνια Eνωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (ΠΕΦΕ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων τόνισαν ότι η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να προσανατολίζεται στην εξαίρεση από την κατεδάφιση των ημιυπαίθριων που έχει γίνει αλλαγή χρήσης, έναντι μιας εφάπαξ εισφοράς. Η ρύθμιση του θέματος αυτού, όπως είπαν, πρέπει να γίνει άμεσα, διότι πέραν των συνήθων εκβιασμών από γείτονες ή τρίτους με καταγγελίες προς τις Πολεοδομίες, ήδη και το ΙΚΑ και οι κατά τόπους ΔΟΥ καλούν τους ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση σε καταβολή υπέρογκων προστίμων.

Σύμφωνα με τους παραπάνω φορείς, το ζήτημα αφορά 1.000.000 ελληνικές οικογένειες και τις ισάριθμες κατοικίες τους.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των τριών φορέων αναφέρθηκαν και στο θέμα των κλειστών θέσεων στάθμευσης, υποστηρίζοντας πως η ρύθμιση που προωθείται για τη συγκεκριμένη υπόθεση (επιβάρυνση των κλειστών θέσεων με συντελεστή δόμησης από το οικόπεδο) θα οδηγήσει είτε σε μείωση των διαμερισμάτων μιας οικοδομής, είτε σε υπέρμετρη αύξηση των τιμών των κλειστών θέσεων στάθμευσης.

Αναφερόμενοι δε στο θέμα του Κτηματολογίου, ζήτησαν να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα επιβολής αναλογικού τέλους κτηματογράφησης, πέραν του ποσού των 35 ευρώ ανά δικαίωμα, και μάλιστα χωρίς ανώτατο όριο.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο