Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αντισταθμιστικά μέτρα για μείωση… εισφορών.

5 Δεκέμβριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
 Η KYBEPNHΣH αναζητεί τρόπο για να συμπιέσει το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων σε μια περίοδο που δέχονται αφόρητη «πίεση» για να ρυθμίσουν και να καταβάλουν παλαιές οφειλές προς το Δημόσιο και τα ταμεία και αντιμετωπίζουν ταμειακή «ασφυξία» με δεδομένο το οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας στην οικονομία.
Το Yπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται εκ νέου το παλαιότερο σχέδιο, που προέβλεπε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% το 2011 και έως 25% μέχρι το 2013. Το σχέδιο αυτό δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί με δεδομένα τα ταμειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης.
Η ουσία είναι ότι η μείωση των εισφορών, που μπορεί να αποτελέσει «ανάσα» για τις επιχειρήσεις, δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν υπάρξει αντισταθμιστικό μέτρο που θα καλύπτει τις απώλειες των ταμείων. Με βάση τη λογική αυτή η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει την επιβολή ειδικής εισφοράς στα κέρδη των επιχειρήσεων, που θα επιτρέψει τη μείωση των εισφορών. Το μέτρο αυτό έχει και αναδιανεμητικό χαρακτήρα, αφού εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αναδιάρθρωση χιλιάδων επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και προσπαθούν να επιβιώσουν.

 Πηγή: Express.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης