Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Αντισταθμιστικά μέτρα για μείωση… εισφορών.

 Η KYBEPNHΣH αναζητεί τρόπο για να συμπιέσει το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων σε μια περίοδο που δέχονται αφόρητη «πίεση» για να ρυθμίσουν και να καταβάλουν παλαιές οφειλές προς το Δημόσιο και τα ταμεία και αντιμετωπίζουν ταμειακή «ασφυξία» με δεδομένο το οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας στην οικονομία.
Το Yπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται εκ νέου το παλαιότερο σχέδιο, που προέβλεπε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% το 2011 και έως 25% μέχρι το 2013. Το σχέδιο αυτό δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί με δεδομένα τα ταμειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης.
Η ουσία είναι ότι η μείωση των εισφορών, που μπορεί να αποτελέσει «ανάσα» για τις επιχειρήσεις, δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν υπάρξει αντισταθμιστικό μέτρο που θα καλύπτει τις απώλειες των ταμείων. Με βάση τη λογική αυτή η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει την επιβολή ειδικής εισφοράς στα κέρδη των επιχειρήσεων, που θα επιτρέψει τη μείωση των εισφορών. Το μέτρο αυτό έχει και αναδιανεμητικό χαρακτήρα, αφού εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αναδιάρθρωση χιλιάδων επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και προσπαθούν να επιβιώσουν.

 Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Δεκεμβρίου 5, 2011 10:12 π.μ. | Reply
"Με βάση τη λογική αυτή η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει την επιβολή ειδικής εισφοράς στα κέρδη των επιχειρήσεων, που θα επιτρέψει τη μείωση των εισφορών."... Τους παραπέμπω στο βιβλίο που είχε προτείνει ο πατήρ Πλέυρης σε συζήτηση σε τηλεοπτικό κανάλι την δεκαετία 90-00 (ούτε που θυμάμαι) στον Ραφαηλίδη "Αι συνέπειαι του αυνανισμού εις προκεχωρημένην ηλικίαν". Ο οικονομικός φασισμός σε όλο του το μεγαλείο.... Να δούμε για αυτή την φαεινή ιδέα πόσες διευκρινιστικές θα βγούν και εάν θα πρέπει να το πληρώσουν πρώτα οι επιχειρήσεις και εν συνεχεία να γίνου διορθώσεις το 2013...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο