Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ πάνω από χίλιοι Ελληνες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει το μεγάλο ζητούμενο των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, μετά και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν καταγγελίες του ελληνικής καταγωγής βουλευτή του ελβετικού Κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη

Λίστα με περίπου χίλια ονόματα Ελλήνων, οι οποίοι «φυγάδευσαν» μέσω εμβασμάτων σε τράπεζες του εξωτερικού δισεκατομμύρια ευρώ στη διετία 2009 - 2011, έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας, που καταβάλλεται για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.

Πρώτος στον κατάλογο, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής, που έχουν στα χέρια τους ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, εισαγγελέας Γιάννης Διώτης, και παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- επιχειρηματίας από μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο οποίος αναμένεται να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις, για έμβασμα αξίας 50.000.000 ευρώ, που φέρεται να έστειλε σε τράπεζα του εξωτερικού.

Θα ακολουθήσει έλεγχος του ΣΔΟΕ και σε άλλους που έχουν μεταφέρει μέσω εμβασμάτων μεγάλα κεφάλαια στο εξωτερικό, οι οποίοι βρίσκονται σε πρώτες θέσεις στον μακρύ κατάλογο, που έχουν καταρτίσει οι φορολογικές και διωκτικές Αρχές, βάσει των στοιχείων, που έχει αποστείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Μεταξύ αυτών των προσώπων, βρίσκονται και 18 άνεργοι, με εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ. Το επόμενο βήμα του ΣΔΟΕ θα είναι η διενέργεια ελέγχου «πόθεν έσχες», προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ποσά των εμβασμάτων που έφυγαν στο εξωτερικό δικαιολογούνται από τα εισοδήματα των προσώπων που έβγαλαν αυτά τα χρήματα έξω.

Εάν δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν, θα κληθούν να καταβάλουν τους διαφυγόντες φόρους, ενώ κατά περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι και με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως είναι η φοροδιαφυγή και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Πηγές του ΣΔΟΕ τόνισαν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι θα ξεκινήσουν τους ελέγχους των εμβασμάτων με βάση τα μεγαλύτερα ποσά και έκαναν λόγο για «σύστημα πυραμίδα».

Οπως εξήγησαν «είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι πολίτες που έβγαλαν μέσω τραπεζικών συναλλαγών στο εξωτερικό εμβάσματα δισεκατομμυρίων.

Περίπου χίλιες από τις περιπτώσεις αυτές κρίνονται μέχρι στιγμής ότι χρήζουν ελέγχου, κυρίως λόγω της αξίας του εμβάσματος». Οπως είπαν οι ίδιες πηγές, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν πρώτα τα μεγαλύτερα ποσά εμβασμάτων, που αποτελούν και την κορυφή της πυραμίδας βάσει της οποίας γίνεται ο έλεγχος.

Ενώ όσο θα συνεχίζεται η έρευνα τόσο θα κατεβαίνει σε μικρότερα ποσά εμβασμάτων ο έλεγχος των φορολογουμένων».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο έλεγχος θα ξεκινήσει από όσους έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ -όπως στην περίπτωση του εμβάσματος των 50 εκατομμυρίων- και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλους, που έχουν βγάλει ποσά μέχρι 500.000 ευρώ.

Για τις φήμες που θέλουν Ελληνες, οι οποίοι έχουν βγάλει μέσω εμβασμάτων κεφάλαια στο εξωτερικό, να τα διοχετεύουν σε τράπεζες του Λιβάνου, παράγοντας του ΣΔΟΕ είπε στο «Εθνος της Κυριακής» ότι «οι φοροφυγάδες μεταχειρίζονται απίθανα κόλπα, για να κλέψουν το κράτος» και πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι «πάντα μπροστά πηγαίνει ο εγκληματίας, πίσω του ο διώκτης και από πίσω ο νομοθέτης»!

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει το μεγάλο ζητούμενο των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, μετά και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν καταγγελίες του ελληνικής καταγωγής βουλευτή του ελβετικού Κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη ότι έχει «παγώσει» από το 2005 φορολογική συμφωνία, που έχει προτείνει για τις τραπεζικές καταθέσεις η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική, καθώς υπάρχουν Eλληνες βουλευτές με μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας. Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, για τις καταθέσεις Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο σε ποιο καθεστώς θα υπαχθούν και συγκεκριμένα ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί για τη φορολόγησή τους.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο