Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παπαδήμος: Όχι στο αγγλοσαξονικό δίκαιο για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Παπαδήμος: Όχι στο αγγλοσαξονικό δίκαιο για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Παράλληλα, τόνισε ότι χωρίς την στηριξη της ΕΚΤ, οι συνθήκες θα ήταν ασφυκτικές για τη χώρα μας σε σχέση με την παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες.

«Δεν έχει διατυπωθεί αίτημα από τους πιστωτές μας να διέπονται οι δανειακές συμβάσεις από το αγγλοσαξονικό δίκαιο», δήλωσε από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απαντώτας σε σχετική ερώτησης του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τους όρους της διανεικής σύμβασης.

Όπως είπε, το σχετικό ζήτημα τελεί υπό διαπραγμάτευση.

Ανέφερε πως όσο εξελίσσεται η διαπραγμάτευση τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. "Δεν είναι σκόπιμο να δημοσιοποιήσουμε στοιχεία που αφορούν αυτές τις συζητήσεις", προσέθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος είναι περιορισμένη, αυτό όμως είναι αποτέλεσμα του δημοσιονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, για να τονίσει ότι χωρίς τη χρηματοδοτική στήριξη από την ΕΚΤ οι συνθήκες ρευστότητας θα ήταν ασφυκτικές.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου είναι ιδιαίτερα επωφελείς για τη χώρα και η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν έχουν δεσμευθεί για την εφαρμογή τους.

Η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα αν επιδιώξουμε περισσότερη και βαθύτερη ενοποίηση της Ευρώπης, κάτι που αποτελεί πάγιο στρατηγικό ορίζοντα της χώρας μας, σημείωσε ο κ. Παπαδήμος και παρέπεμψε στη επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. όπου, όπως είπε, θα συζητηθεί ένα γενικότερο πλαίσιο πολιτικής για την έξοδο από την κρίση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο