Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέσω αναγκαστικών μέτρων το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα εισπράττει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

THN άμεση εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ζητεί ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος, για όσες επιχειρήσεις οφείλουν και δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους. Σημειώνεται ότι η προθεσμία ένταξης σε ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών έληγε στις 31 Οκτωβρίου και προέβλεπε έκπτωση 20% στα πρόσθετα τέλη και στις προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις κεφαλαιοποιημένες οφειλές έως τις 31/12/2010. Μάλιστα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το ΙΚΑ εκτιμάται ότι αγγίζουν τα έξι δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε εγκύκλιο που εστάλη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες αναφέρεται ότι προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των ενεργειών, που αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη είσπραξη των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών από εκείνους που συνεχίζουν να οφείλουν χρηματικά ποσά και που αποφεύγουν την ένταξη των οφειλών τους σε καθεστώς ρύθμισης ή προσωρινού διακανονισμού, εφιστάται η προσοχή των ελεγκτικών μηχανισμών στην πιστή τήρηση των παρακάτω ενεργειών:

1. Aμεση και απόλυτη εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων και του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων σε όσους εργοδότες οφείλουν και με δική τους ευθύνη δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή σε προσωρινό διακανονισμό.

2. Η αναστολή της εφαρμογής των αναγκαστικών μέτρων γίνεται μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που εντός χρονικού διαστήματος, που δεν υπερβαίνει τις πέντε εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υποβολής της αρχικής αίτησης, υπαχθούν σε ρύθμιση ή στον προσωρινό διακανονισμό.

3. Η σχετική αίτηση υπαγωγής στον διακανονισμό από μόνη της δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Για λόγους όμως χρηστής διοίκησης, πριν από τη λήψη μέτρων, με ευθύνη των διευθυντών των υποκαταστημάτων και των προϊσταμένων των υπηρεσιών εσόδων, κρίνεται επιτακτική η άμεση διεκπεραίωση τυχόν εκκρεμών αιτήσεων ρύθμισης, με την πραγματοποίηση αποκλειστικά αντίστοιχων ελέγχων δηλωθέντων - καταβληθέντων.  
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο