Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Ελλάδα και Ιταλία οι πιο διεφθαρμένες της Ευρωζώνης».

Κόλαφος η σχετική ετήσια έκθεση της Επιτροπής Διαφάνειας στο Βερολίνο.

«Η Ελλάδα και η Ιταλία κατέκτησαν τις χαμηλότερες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης στην παγκόσμια κατάταξη διαφθοράς. Στην τελική κατάταξη των δύο χωρών, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν επαρκώς τη φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κρίση χρέους» αναφέρεται στην έκθεση της ομάδας Διεθνούς Διαφάνειας που εδρεύει στο Βερολίνο, όπως τη μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
 
Η Ιταλία ήρθε στην 69η και η Ελλάδα στην 80η θέση, χαμηλότερα δηλαδή από την 67η και 78η αντίστοιχα στην κατάταξη του 2010.
 
«Από τις χώρες της Ευρωζώνης, που υποφέρουν από την κρίση χρέους, η οποία επιδεινώνεται εν μέρει λόγω της αποτυχίας των δημόσιων αρχών να αντιμετωπίσουν τη δωροδοκία και τη φοροδιαφυγή, οι δυο τους πήραν από τις χαμηλότερες βαθμολογίες σε ολόκληρη την ΕΕ» αναφέρεται στην επίμαχη έκθεση.
 
«Η περιδίνηση της Ευρωζώνης στην κρίση χρέους, έφερε στο προσκήνιο την αδυναμία των υπερχρεωμένων κυβερνήσεων να αυξήσουν τα έσοδά τους, βγάζοντας παράλληλα στους δρόμους τους πολίτες, οι οποίοι απαιτούσαν την πτώση τόσο του Παπανδρέου όσο και του Ιταλού ομολόγου του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι» συνεχίζει η έκθεση.
 
Στην κορυφή της σχετικής έκθεσης βρίσκεται για μία ακόμα φορά η Νέα Ζηλανδία, με τη Δανία και τη Φινλανδία να ακολουθούν. Τον κατάλογο κλείνει η Σομαλία, η οποία βρίσκεται ένα σκαλί χαμηλότερα από το Αφγανιστάν και η Μιανμάρ.


Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο