Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Kατεβάζει ρολά» αύριο όλη η χώρα.

Υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, εφορίες, τελωνεία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι και νομαρχίες, δικαστήρια βγαίνουν εκτός... λειτουργίας για 24 ώρες

Παραλύει αύριο η χώρα από την πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα και την εργασιακή εφεδρεία. Ο δημόσιος τομέας θα κατεβάσει «ρολά» ενώ σοβαρά προβλήματα θα δημιουργηθούν και στον ιδιωτικό τομέα. Υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, εφορίες, τελωνεία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι και νομαρχίες, δικαστήρια βγαίνουν εκτός... λειτουργίας για 24 ώρες. Παράλληλα, σοβαρά θα είναι τα προβλήματα στις μετακινήσεις των Αθηναίων εξαιτίας των στάσεων εργασίας αλλά και των συλλαλητηρίων στο κέντρο.

Τα δύο σωματεία έχουν προγραμματίσει απεργιακή συγκέντρωση για τις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα κάνει το ΠΑΜΕ.

«Ρολά» θα κατεβάσουν αύριο και οι δήμοι της χώρας καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία. Στην απεργία θα συμμετάσχει επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της και η ΟΜΕ-ΟΤΕ ενώ αύριο θα υπολειτουργήσουν τα δημόσια σχολεία λόγω της συμμετοχής δασκάλων και καθηγητών στην απεργία ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, η Πρόνοια και το ΕΚΑΒ.

Δικαστήρια
Παράλληλα θα υπολειτουργήσουν και τα δικαστήρια, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) στην απεργία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Σωματείο υπαλλήλων των φυλακών Κορυδαλλού. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια μετά την απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ να συμμετάσχει και αυτή στην απεργία. Για «ανάλγητη κυβερνητική πολιτική» κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Για «διάλυση της δημόσιας διοίκησης και υπονόμευση κάθε προσπάθειας για βελτίωση της ποιότητας των δημοσίων αγαθών και των κοινωνικών υπηρεσιών» από το μέτρο της εφεδρείας κάνει λόγο σε δηλώσεις του στο «Έθνος» ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, ο οποίος καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία.

Μέσα μεταφοράς
Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθούν αύριο οι μετακινήσεις καθώς οι εργαζόμενοι στον κλάδο των μεταφορών αναμένεται έως σήμερα να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με στάσεις εργασίας ή απεργία. Ακινητοποιημένοι, πάντως, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν αύριο οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού καθώς οι σιδηροδρομικοί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα και τα δρομολόγια του μετρό να σταματούν στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και να μη φτάνουν έως το Αεροδρόμιο. Στάσεις εργασίας στην αρχή και της λήξη της βάρδιας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα κινηθούν αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Το μετρό, όπως φαίνεται θα κινηθεί κανονικά προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πολίτες στη μετάβασή τους στη συγκέντρωση.

Ποίοι απεργούν σήμερα και αύριο

-Σήμερα: Απεργούν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
-Αύριο θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις ΔΕΚΟ, τις εφορίες, τα τελωνεία, τα ασφαλιστικά.
-Οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις περιφέρειες.
-Απεργία των εκπαιδευτικών. Με προσωπικό ασφαλείας νοσοκομεία και ΕΚΑΒ.
-Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.
-«Κατεβάζουν ρολά» τα δικαστήρια λόγω απεργίας και αποχής δικαστών και δικηγόρων.
-Ούτε τα αεροπλάνα θα πετάξουν καθώς η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία
-Χειρόφρενο σε ΟΣΕ και προαστιακό, στάσεις εργασίας στα λεωφορεία, κανονικά το μετρό.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο