Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Έως το τέλος του έτους το ελληνικό κούρεμα»

Τ. Νταλάρα: Συντονιστική επιτροπή θα οριστικοποιήσει τη συμφωνία για το χρέος

Οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, επιδιώκουν την ολοκλήρωση έως το τέλος του έτους της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για το «κούρεμα» του χρέους και την ανταλλαγή των ομολόγων δήλωσε, χθες βράδυ, ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα.

Το IIF ανακοίνωσε ότι συστάθηκε συντονιστική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους τριάντα μεγάλων πιστωτών (κυρίως τραπεζών), η οποία θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ευρωζώνης.

Ο κ. Νταλάρα δήλωσε ότι στόχος της συντονιστικής επιτροπής είναι να οριστικοποιήσει τη συμφωνία για το χρέος, με βάση το πλαίσιο που αποφασίσθηκε στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης στις 27 Οκτωβρίου και να «προωθήσει με βάση αυτή τη συμφωνία την ανταλλαγή των ομολόγων έως το τέλος του έτους»

Η απόφαση της 27ης Οκτωβρίου προέβλεπε το «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου κατά 50%, αλλά άφηνε ανοικτές άλλες σημαντικές λεπτομέρειες.

Στην επιτροπή των πιστωτών συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι ελληνικές τράπεζες Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, οι γερμανικές Commerzbank και Deutsche Bank, η γαλλική BNP Paribas, η ιταλική San Paolo και η ολλανδική ING. Της επιτροπής θα προεδρεύουν ο κ. Νταλάρα και ο σύμβουλος της BNP Paribas κ. Ζαν Λεμιέρ.
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο