Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενας φόρος στα ακίνητα.

Την κατάργηση όλων των επιβαρύνσεων στα ακίνητα και τη διατήρηση μόνο του ειδικού τέλους ακινήτων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο όπως προανήγγειλε χθες από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου.

Την κατάργηση όλων των επιβαρύνσεων στα ακίνητα και τη διατήρηση μόνο του ειδικού τέλους ακινήτων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο όπως προανήγγειλε χθες από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου. «Τα κρατικά ταμεία έχουν, δυστυχώς, απολύτως ανάγκη το ειδικό τέλος ακινήτων», διότι σε διαφορετική περίπτωση «θα είχαμε ήδη στάση πληρωμών», υποστήριξε ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κ. Αϊβαλιώτη.

Όπως είπε, η αναγκαιότητα του μέτρου υπαγορεύτηκε από την καθίζηση των εσόδων τον περασμένο Ιούνιο, εξαιτίας της οποίας ελήφθησαν αποφάσεις σε συνθήκες αυξημένης σπουδής, αλλά και σε ατμόσφαιρα «πολιτικών πιέσεων». Ο κ. Οικονόμου απέκλεισε κάθε προοπτική να εξαιρεθούν τα ακίνητα κάτω των 120 τ.μ. από το ειδικό τέλος. «Αυτό είναι απολύτως αδύνατο. Αυτά αποτελούν την πλειονότητα των ακινήτων», ξεκαθάρισε με βεβαιότητα, διότι κατά τον ίδιο, αυτό θα σήμαινε ακύρωση του δημοσιονομικού αποτελέσματος.

Υπό προϋποθέσεις
Αποδέχθηκε πάντως, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι κυβερνητικοί εταίροι, την κατάργηση πριν από τις επόμενες εκλογές, όλων των επιβαρύνσεων στα ακίνητα και τη διατήρηση μόνο του ειδικού τέλους, το οποίο, όπως είπε «είναι πιο δίκαιο από τα άλλα». Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που μελετά το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι το έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) μπορεί να να υποκαταστήσει κάθε άλλη επιβάρυνση επί ακινήτου. Συγκεκριμένα να αντικαταστήσει το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας από τον οποίο δεν έχει εισπραχθεί σήμερα ούτε ένα ευρώ. Σημειώνεται ότι ο ΦΑΠ του 2010 επιβάλλεται στους φορολογούμενους που έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ και ο ΦΑΠ του 2011 σε όσους έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Νοεμβρίου 29, 2011 4:53 μ.μ. | Reply
Με 1,5 δις έσοδο από το τέλος ακινήτων από το οποίο δεν έχουν εισπράξει ούτε τα μισά θα είχαν στάση πληρωμών; Ρε πλάκα μας κάνουν; Για χαζούς μας περνάνε;
image description zacalys | Νοεμβρίου 30, 2011 10:55 π.μ. | Reply
Doctor, Ξερουν ότι δεν ειμαστε χαζοί.....Η όλη κατασταση θυμιζει Πόκερ στο Τεξας..Ο Ενας εχει καρρε του ασσου και οα αλλος ζευγαρι πιστολια...Ποιός λες να κερδισει??
Ο ληστης με το καλασνικοφ ειναι πιό τίμιος..λεει απλά "ΛΕΦΤΑ!"
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο