Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκτός δημοσίου από σήμερα 16.000 εργαζόμενοι.

Κλείνει η πόρτα του δημοσίου για χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται λίγο πριν τη σύνταξη.

Με 16.000 λιγότερους εργαζόμενους λειτουργούν από σήμερα οι υπηρεσίες του δημοσίου. Το πρώτο κύμα της εφεδρείας, που αφορά όσους βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, τίθεται σε εφαρμογή και χιλιάδες υπάλληλοι έχουν λάβει σχετικό ειδοποιητήριο ώστε να μην εμφανιστούν στις υπηρεσίες τους.
 
Στόχος του  υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι οι κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν να μην καληφθούν, αλλά να καταργηθούν.
 
Όσοι φεύγουν σήμερα θα μπουν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για δύο χρόνια, μέχρι το 2013, και  θα λαμβάνουν το 60% του μισθού τους.Από αυτούς, περίπου 4.000 έχουν αποκτήσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και θα λάβουν τη σύνταξη τους.

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο