Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέοι σκληροί κανόνες για τις χώρες της ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, οι ηγέτες, ενεργώντας γρήγορα, ελπίζουν να καθησυχάσουν τις αγορές.
Αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες, φαίνεται να προετοιμάζονται στην ευρωζώνη, καθώς οι ηγέτες των χωρών προτιμούν αυτή τη λύση, αντί της μακράς περίπλοκης διαδικασίας για την τροποποίηση των συνθηκών της Ε.Ε.
 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, οι ηγέτες, ενεργώντας γρήγορα, ελπίζουν να καθησυχάσουν τις αγορές.
 
Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία είναι έτοιμες να συμφωνήσουν σε νέους κανόνες και να προχωρήσουν στον συντονισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό προϋπολογισμού και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Valérie Pécresse,  το σχέδιο είναι “μια διακυβέρνηση με πραγματικές ρυθμιστικές αρχές και πραγματικές κυρώσεις, που θα δώσουν πραγματική αυτοπεποίθηση".
 
Παρόλα αυτά, οι Ν.Υ.Τ. Σημειώνουν πως δεν είναι σαφές κατά πόσον μια τέτοια συμφωνία θα πείσει τις αγορές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και τα μέλη της ευρωζώνης θα υποστηρίξουν την Ιταλία και την Ισπανία.
 
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι η παράκαμψη της διαδικασίας της ευρωπαϊκής συνθήκης μπορεί να μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ των 17 χωρών του ευρώ και των 27 της Ε.Ε.
 
24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο