Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Αγνοούνται» 20.907 συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με την απογραφή του ΙΚΑ.

«Αγνοούνται» 20.907 συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με την απογραφή του ΙΚΑ.

«Ελλειμμα» 20.907 συνταξιούχων εμφανίζει η απογραφή του ΙΚΑ. Οι απόντες εμφανίζονται να λαμβάνουν σύνταξη από το ίδρυμα, αλλά δεν προσήλθαν στη διαδικασία της απογραφής που είναι σε εξέλιξη στα υποκαταστήματα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για χιλιάδες πλαστές συντάξεις. Χθες η Διοίκηση του ΙΚΑ με νέα ανακοίνωση προειδοποίησε ότι το δικαίωμα λήψης σύνταξης θα διακοπεί οριστικά μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2011.

Ο ρυθμός προσέλευσης για φυσική απογραφή στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ έχει σχεδόν μηδενισθεί. Από την 1η Ιανουαρίου του 2012, όποιος απογράφεται θα λαμβάνει την σύνταξή του όχι από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αλλά μέσω των τραπεζών, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεγγραφής στα μητρώα των δικαιούχων σύνταξης. Το ΙΚΑ προειδοποιεί τώρα ότι από τον Ιανουάριο του 2012, θα κινηθούν οι διαδικασίες επιστροφής των ποσών των συντάξεων που παρανόμως παρακρατήθηκαν.
 
Ταυτοχρόνως όλο και πιο συχνά έρχονται στο φως διάφορες παρατυπίες στις συναλλαγές πολιτών με το ΙΚΑ. Πρόσφατα στο υποκατάστημα Ρεθύμνου διαπιστώθηκε ότι ασφαλισμένος, παραποιώντας παραστατικά, εισέπραξε για περίθαλψη έμμεσου μέλους οικογένειάς του δαπάνες μετακίνησης μεγαλύτερες από αυτές που πραγματικά εδικαιούτο. Το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε αχρεωστήτως ανέρχεται σε 20.578,72 ευρώ.
 
Τα στοιχεία αυτά δεν αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις. Αποδεικνύουν πόσο διάτρητο είναι στο σύστημα του ΙΚΑ αλλά και άλλων ασφαλιστικών Ταμείων αφού παρά τα κονδύλια που δαπανήθηκαν για τη μηχανογράφησή τους από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μετά δεν μπορούν να ελέγξουν επαρκώς τις δαπάνες.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η σπατάλη συνεχίζεται και σε συνδυασμό με την κατακόρυφη πτώση εσόδων (στο ΙΚΑ τα έσοδα από εισφορές μειώθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ το 2011), λόγω ανεργίας, απολύσεων και πτώσης του τζίρου των επιχειρήσεων, οι συνολικές δαπάνες για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία συνεχίζουν να προκαλούν τεράστιες πιέσεις στην αύξηση των πρωτογενών δαπανών. Τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι αποκαλυπτικά. Οι δαπάνες για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία μέσα σε μια δεκαετία υπερδιπλασιάστηκαν και από το 3% του ΑΕΠ το 2001 ανήλθαν στο 7,9% το 2011. Οι επιχορηγήσεις των Ταμείων είναι η βασική αιτία αύξησης των κοινωνικών δαπανών (από 2,1% το 2001 αυξήθηκαν σε 5,4% το 2011) και αντιπροσωπεύουν το 66% της συνολικής αύξησης των δαπανών ασφάλισης, περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας.

Η δε εκρηκτική αύξηση των επιχορηγήσεων οφείλεται κυρίως σε 4 Ταμεία (ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ και ΟΑΕΕ) τα οποία συγκεντρώνουν το 83% της αύξησης των επιχορηγήσεων την τελευταία δεκαετία. Η εξάρτηση των Ταμείων από τις επιχορηγήσεις έχει διογκωθεί. Σήμερα καλύπτουν το 1/3 των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ το 2001 ο προϋπολογισμός κάλυπτε μόνο το 14%.
 
Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Νοεμβρίου 28, 2011 11:16 π.μ. | Reply
21.000 συνταξιούχοι μαϊμού.
Βάλε 600 ευρώ σύνταξη επί 13 συντάξεις ετησίως (12+ κάτι ψιλά για Δ.Π, Δ.Χ., Ε.Α.) έχουμε:

21.000*600*13= 163,8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Βάλε αυτό το όργιο που ήταν πολύ μεγαλύτερο επί τουλάχιστον δέκα χρόνια τώρα, οπότε μιλάμε για σχεδόν 2 δις ευρώ χαμένα.

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο