Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ι.Κ.Α. - Απάτη στα υποκαταστήματα Ρεθύμνου και Αγρινίου

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο πλαίσιο της πάγιας πλέον διαδικασίας ελέγχων και διασταυρώσεων για όλες τις περιπτώσεις απόδοσης δαπανών παροχών ασθενείας γνωστοποιεί ότι διαπιστώθηκαν δύο νέες παραβατικές περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, στο Υποκ/μα Ρεθύμνου διαπιστώθηκε ότι ασφαλισμένος παραποιώντας παραστατικά εισέπραξε για περίθαλψη έμμεσου μέλους οικογένειάς του δαπάνες μετακίνησης μεγαλύτερες από αυτές που πραγματικά εδικαιούτο από τον 9/2005 έως τον 08/2009, για δε το διάστημα 09/2009 έως 06/2011 εισέπραττε δαπάνες μετακίνησης χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα αυτό καμία θεραπεία ή παρακολούθηση του ασθενούς ασφαλισμένου, όπως προκύπτει από σχετική Ιατρική βεβαίωση του Νοσοκομείου. Το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε αχρεώστητα ανέρχεται σε 20.578,72€.

Ομοίως, στο Υποκ/μα Αγρινίου νεφροπαθής ασφαλισμένος δήλωνε ψευδή διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και εισέπραττε παρανόμως δαπάνες μετακίνησης από 26/04/2007 έως 04/05/2011. Το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε ανέρχεται σε 12.087,42€.

Οι Υπηρεσίες μας και στις δύο περιπτώσεις προχώρησαν άμεσα σε καταλογισμό των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και παρέπεμψαν τις υποθέσεις στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους ότι οι προσπάθειές της είναι διαρκείς προκειμένου να διασφαλιστούν τα οικονομικά συμφέροντα του Ιδρύματος καθώς και για τη μείωση της σπατάλης και των διαρροών με στόχο να απολαμβάνουν τις αναγκαίες παροχές οι πραγματικά δικαιούχοι.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο