Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για αποχωρήσεις μελών από την Ευρωζώνη.

Χωρίς να λέω ότι η διάλυση θα συμβεί, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, υποστήριξε ο Α.Μπέιλυ.

Την ανάγκη δημιουργίας σχεδίου έκτακτης ανάγκης, για αποχωρήσεις κρατών – μελών από την Ευρωζώνη, τόνισε ο Άντριου Μπέιλυ, ανώτατος αξιωματούχος της βρετανικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών. “Δεν προβλέπω ότι αυτό θα συμβεί, αλλά αποτελεί προϋπόθεση η δημιουργία σχεδίων έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε σε ανοιχτή ομιλία ο κ. Μπέιλυ.
 
“Υπάρχει φυσική αβεβαιότητα σε σχέση με την πιθανή επίδραση σε όσους είναι έμμεσα εκτεθειμένοι σε ευπαθείς οικονομίες. Αυτό απορρέει από το δίκτυο των αντισυμβαλλόμενων σχέσεων, τις οποίες οι τράπεζες διατηρούν”, σημείωσε ο κ. Μπέιλυ, σχολιάζοντας το κατά πόσο διατρέχει κίνδυνο ο βρετανικός τραπεζικός τομέας.
 
“Ο καλός τρόπος διαχείρισης κρίσεων σημαίνει ότι πρέπει να σχεδιάζουμε τα απίθανα, όχι τα λογικά σενάρια, και αυτό συνεπάγεται ότι δεν πρέπει να αγνοήσουμε μία άναρχη αναχώρηση μερικών χωρών από την Ευρωζώνη. Δεν εκφέρω άποψη για το αν αυτό θα συμβεί, αλλά αυτό πρέπει να εμπεριέχεται στο βασίλειο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης”, τόνισε το στέλεχος της Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών.
 

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο