Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση ευρωομολόγου.

Η Κομισιόν θα παρεμβαίνει στα δημοσιονομικά χωρών της Ευρωζώνης.

Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση ευρωομολόγου.

Η Κομισιόν θα παρεμβαίνει στα δημοσιονομικά χωρών της Ευρωζώνης.

Η Κομισιόν πρότεινε σήμερα νέους, παρεμβατικούς κανονισμούς, που θα εξασφαλίζουν ότι οι προϋπολογισμοί των χωρών της Ευρωζώνης δεν παραβαίνουν τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι ο δανεισμός τους θα μειωθεί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην έκδοση ενός κοινού τίτλου χρέους στο μέλλον.

Η Κομισιόν, που αποτελεί τον ανώτατο φορέα των 27 κρατών-μελών της Ευρώπης, παρουσίασε ένα σχέδιο κανονισμού, που θα της επιτρέπει να ελέγχει τα σχέδια προϋπολογισμού στις χώρες της Ευρωζώνης, από τα μέσα Οκτωβρίου, και θα ζητά αναθεωρήσεις αν αυτά δεν ευθυγραμμίζονται με τους κανόνες της Ε.Ε.

Ο κανονισμός αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει τη νομική βάση μιας ισχυρής επίβλεψης στις πολιτικές κάθε χώρας, ιδίως όσων ήδη εισπράττουν οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη, ή αντιμετωπίζουν έντονη οικονομική αστάθεια.

«Για να επιστρέψουν στην ανάπτυξη, τα κράτη-μέλη χρειάζεται να κάνουν το δικό τους "κουμάντο" όσον αφορά την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως επίσης να υιοθετήσουν την ισχυρότερη ενοποίηση στην ζώνη του ευρώ», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Οι στόχοι που οδηγούν σε αυτό το πακέτο, δηλαδή οικονομική ανάπτυξη, οικονομική σταθερότητα, δημοσιονομική πειθαρχεία, συνδέονται μεταξύ τους. Χρειαζόμαστε όλες αυτές τις χώρες αν θα πρέπει να προχωρήσουμε, σε αυτή την επείγουσα στιγμή για μια Ευρώπη, στην οποία η συνεργασία μας θα εξισορροπείται από την ισχυροποίηση των ευθυνών», προσέθεσε.

Εφόσον μια ισχυρότερη επίβλεψη και έλεγχος στις πολιτικές της Ευρωζώνης εδραιωθεί, οι 17 χώρες του κοινού νομίσματος θα μπορούσαν να δανειστούν από κοινού, μέσω ενός «ομολόγου σταθερότητας».

Η Κομισιόν έθεσε τρεις βασικές επιλογές για μια έκδοση ενός τέτοιου κοινού τίτλου χρέους, χωρίς πάντως να ξεκαθαρίζει πώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει με τον καλύτερο τρόπο. «Η Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι κάθε κίνηση στην κατεύθυνση της εισαγωγής ομολόγων σταθερότητας θα ήταν εφικτή και επιθυμητή, εάν υπάρχουν συγχρόνως σταθεροποιητική πειθαρχία όσον αφορά τους προϋπολογισμούς», ανέφερε η ανακοίνωση της Κομισιόν.

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο