Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Συνεχίζονται οι συλλήψεις επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζεται το μπαράζ συλλήψεων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη που οφείλουν μεγάλα ποσά στο δημόσιο, ενώ την ίδια ώρα εκδηλώθηκαν αντιδράσεις από τους συνδέσμους Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος που κάνουν λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού επί δικαίων και αδίκων και διαπομπεύουν συνεπείς επιχειρηματίες οι οποίοι, κατά την παρούσα φάση, δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

Τα στελέχη των δύο συνδέσμων έχει ενοχλήσει κατά πρώτο λόγο η σύλληψη του ιδιοκτήτη της Μακεδονικής Εταιρείας Χάρτου Κυριάκου Οικονόμου, που είναι μια δυναμική βιομηχανία με 217 εργαζόμενους, η οποία στο παρελθόν δεν είχε δώσει ποτέ παρόμοια δείγματα.

Ο επιχειρηματίας που οφείλει 258.000 από ΦΠΑ και 491.000 από φόρο

μισθωτών υπηρεσιών θα οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή.

Χθες το πρωί συνελήφθη επίσης ένας 49χρονος φρουτέμπορος για συνολικές οφειλές στο δημόσιο ύψους 403.644 ευρώ. Ο Θόδωρος Μητσαράκης, διαχειριστής-εταίρος της ομώνυμης εταιρίας εμπορίας φρούτων, που βρίσκεται στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης , συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τις διατάξεις του άρθρου 98 του ποινικού κώδικα για «εγκλήματα τελούμενα κατ΄ εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25, παρ.1δ΄του νόμου 1882/90, όπως ισχύει πλέον μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1, του νόμου 3943/11 για «μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο».

Εν τω μεταξύ, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο δύο από τους επιχειρηματίες που συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες για χρέη προς το δημόσιο.

Σε φυλάκιση 20 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο 46χρονος Νίκος Λιμνιός, πρώην συνιδιοκτήτης σούπερ-μάρκετ στη δυτική Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για συσσωρευμένα χρέη προς το δημόσιο ύψους 560.378 ευρώ.

Επίσης σε φυλάκιση 24 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε χθες και ο 65χρονος ιδιοκτήτης βιοτεχνίας στην Άνω Πόλη, Εμμανουήλ Δημητρίου, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα για συσσωρευμένα χρέη ύψους 755.085 ευρώ.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε και ο 53χρονος ιδιοκτήτης εταιρίας μεταλλικών κατασκευών στην Καλαμαριά, Νίκος Παλάζης, ο οποίος συνελήφθη προχθές το βράδυ για χρέη ύψους 551.669 ευρώ. Λόγω παρέλευσης του ωραρίου ωστόσο η δίκη του αναβλήθηκε για σήμερα.

Οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος με την χτεσινή τους παρέμβαση για τις συλλήψεις επιχειρηματιών επισημαίνουν ότι αυτές γίνονται ενώ την ίδια ώρα το δημόσιο είναι επί μακρόν ασυνεπές σε σχέση με τα χρέη του προς τις επιχειρήσεις και προειδοποιούν πως αν συνεχιστεί το δυσμενές οικονομικό κλίμα απειλούνται με μαρασμό και τα τελευταία ζωντανά κύτταρα της ελληνικής οικονομίας.

Οι δύο φορείς επισημαίνουν ακόμη πως το μόνο που επιτυγχάνεται με αυτή την πρακτική είναι ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις να οδηγηθούν σε πτώχευση, παρασέρνοντας στην ανεργία και τους εργαζόμενούς τους. Παράλληλα γίνεται αυστηρή κριτική και στην αναποτελεσματικότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής, παρά τις προσπάθειες των δύο τελευταίων χρόνων, ενώ καυτηριάζεται και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει δεκτή η πρόταση για συμψηφισμό οφειλών των επιχειρήσεων με εκείνες του κράτους.


Πηγή ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο