Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Εφοδος ελεγκτών της Ε.ΥΠ.Ε.Α. κατά της ανασφάλιστης εργασίας

Οι ελεγκτές της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πραγματοποιούν από 01/10/2011 αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας.


Τον Οκτώβριο 2011 ελέγχθηκαν 1.762 επιχειρήσεις όλων των κατηγοριών από τις οποίες 98 δεν διέθεταν Μητρώο του ΙΚΑ (αναπόγραφες) ενώ απασχολούσαν ανασφάλιστο προσωπικό. Συνολικά κατεγράφησαν 1.667 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι (1032 ημεδαποί και 635 αλλοδαποί) και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους € 928.500 (εννιακοσίων είκοσι οκτώ χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ) τα οποία επιδόθηκαν επιτόπου στους υπεύθυνους των επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα ελέγχων θα εντατικοποιηθεί από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ σε συνεργασία με το ΣΕΠΕ, την Οικονομική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο