Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τελεσίγραφο Γιούνκερ για γραπτές δεσμεύσεις

«Να έχουν μπει μέχρι την Τρίτη οι υπογραφές»

Τελεσίγραφο προς την Ελλάδα και όλα τα πολιτικά κόμματα απέστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του στο Λουξεμβούργο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

«Αν δεν υπάρξει στήριξη από όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, η έκτη δόση δεν θα εκταμιευθεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup τονίζοντας ότι οι υπογραφές των πολιτικών κομμάτων θα πρέπει να έχουν μπει πριν την ερχόμενη Τρίτη που συνεδριάζει το Eurogroup και του Ecofin.

«Είμαι αισιόδοξος για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος πρωθυπουργός έχει πλήρως δεσμευθεί για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διενέργεια εκλογών στην Ελλάδα και τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη κοινός τόπος μεταξύ των ηγετών των κομμάτων στην Ελλάδα όσον αφορά στο θέμα των γραπτών εγγυήσεων.

Αναφερόμενος στο θέμα των ευρωομολόγων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελούν μια λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά δεν αρκεί από μόνη της.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο