Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στον Ελαιώνα το υπουργείο Οικονομικών. - Μεταφέρεται από την Καραγιώργη Σερβίας στις παλιές αποθήκες Κεράνη

Δυσκολότερες θα γίνουν οι... καταλήψεις, στο νέο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών

Στον Ελαιώνα το υπουργείο Οικονομικών. - Μεταφέρεται από την Καραγιώργη Σερβίας στις παλιές αποθήκες Κεράνη

Δυσκολότερες θα γίνουν οι... καταλήψεις, στο νέο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών
   
Μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών. Φεύγει από το Σύνταγμα και πάει στη Λεωφόρο Θηβών, στο μετασκευασμένο κτίριο των αποθηκών Κεράνη. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στις υπηρεσίες του υπουργείου επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας 10 και προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις. Υπουργική απόφαση με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου 2011, η οποία φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, ορίζει την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην εργοστασίου της Κεράνης από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Υπουργείο «για τη στέγαση υπηρεσιών του».


Σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας είναι νοικιασμένο με μηνιαίο μίσθωμα 78.000 ευρώ. Το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του έτους και ο σχεδιασμός για τη μεταφορά υπηρεσιών, οι οποίες απασχολούν πάνω από 2.000 υπαλλήλους, έχει αρχίσει. Στην απόφαση γίνεται λόγο για την «επείγουσα ανάγκη περιορισμού της δαπάνης στέγασης των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών». «Αυτές τι μέρες ακούμε ότι θα φύγουν όλοι, ακόμη και Υπουργοί» σημειώνει υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας. Οι περισσότεροι ωστόσο αμφιβάλλουν αν θα μπουν στο φορτηγό της μετακόμισης και τα έπιπλα του υπουργικών γραφείων. Το γραφείο του κ. Ευ. Βενιζέλου στεγάζεται σε άλλο κτίριο, αυτό της οδού Νίκης, μαζί με Υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης.


Ηδη η ομοσπονδία των τελωνειακών υπαλλήλων (ΟΤΥΕ) εκφράζει την αντίθεσή της στη μετακόμιση των υπηρεσιών στον Ελαιώνα και ενημέρωσε σχετικά το νέο υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μουρμούρα. Το βασικό επιχείρημα κατά της μετακόμισης είναι η απουσία συγκοινωνιακής σύνδεσης στο σημείο (δεν υπάρχουν μέσα σταθερής τροχιάς), η απουσία χώρων στάθμευσης και η απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. «Καλούμε την πολιτική ηγεσία να σταματήσει αμέσως κάθε ενέργεια που αφορά τη μεταστέγαση αυτή, πριν έλθει σε ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο μαζί μας» σημειώνει στην ανακοίνωση της ΟΤΥΕ και καταγγέλλει τη μη ανάρτηση της απόφασης στο Διαδίκτυο, στο diavgeia.gr.


«Ξαφνικά, μετά από τις μειώσεις μισθών ως και 50% που ανέτρεψαν τη ζωή μας, τώρα μας ζητούν να μεταφερθούμε σε ένα κτίριο στον Ρέντη, όπου φθάνει κανείς μόνο με αυτοκίνητο, αλλά δεν έχει παρκινγκ, και η πρόσβαση θα είναι δύσκολη όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους συναλλασσόμενους» αναφέρει υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών.


Το κτίριο των πρώην αποθηκών του Κεράνη κατασκευάστηκε το 1967 και γνώρισε πολλούς μνηστήρες μετά την αγορά του από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και την απόφαση για τη μετατροπή του (1998) σε κτίριο δημόσιας διοίκησης. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη στέγαση 1.300 υπαλλήλων του ΥΠΕΧΩΔΕ ωστόσο η μετασκευή δεν ολοκληρώθηκε ως τις εκλογές του 2004.


Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε τη στέγαση στο κτίριο υπηρεσιών των υπουργείων Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ και εκπονήθηκε αρχιτεκτονική μελέτη με ευθύνη των δυο Υπουργείων. Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού αντέδρασαν έντονα και η μετακόμιση δεν έγινε ποτέ. Το 2011 το ζήτημα της αξιοποίησης του κτιρίου επανήλθε και αποφασίστηκε να μετακομίσουν εκεί υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και της διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι του Υπουργείου αρνήθηκαν τη μετακόμιση κάνοντας λόγο για ακαταλληλότητα του κτιρίου. Κάπως έτσι το υπουργείο Οικονομικών έγινε το τέταρτο κατά σειρά Υπουργείο που οδεύει προς Ελαιώνα.


Το μετασκευασμένο κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 6 ορόφους, μικτής ωφέλιμης επιφάνειας 45.000 τ.μ. Βρίσκεται σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων στην περιοχή του Ελαιώνα, στην οδό Θηβών 196-198, στα όρια του Δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Ο ακάλυπτος χώρος του είναι 9.000 τ.μ. και διαμορφώθηκε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης με περιοχές πρασίνου. Από το έτος 1973 μέχρι και το 1995, το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως χώρος καπναποθήκης και επεξεργασίας καπνών.


ΑΥΤΟΨΙΑ
Μεγάλο και ανακαινισμένο κτίριο, δύσκολη η πρόσβαση
Είναι αλήθεια ότι, αν και είχαμε ακριβείς οδηγίες για την πρόσβαση, δεν εντοπίσαμε το νέο κτίριο του Υπ.Οικ. με την πρώτη προσπάθεια. Πρώτο λάθος στη γέφυρα-γρίφο στο 3ο Νεκροταφείο στη Νίκαια, όπου χάσαμε την έξοδο προς Πειραιά και κάναμε έναν μικρό κύκλο για να ξαναβρούμε τη Θηβών. Κι όταν φθάσαμε, όμως, απέναντι από το νούμερο 196-198, είδαμε το ανακαινισμένο, μοντέρνο στην όψη κτίριο και το προσπεράσαμε, αφού οι πινακίδες αρίθμησης είναι αρκετά σπάνιες στο δρόμο, ενώ το ίδιο το κτίριο προσωρινά είναι «ανώνυμο», χωρίς κάποια εξωτερική σήμανση. Αντίστοιχα σπάνιες είναι και οι θέσεις στάθμευσης, ειδικά σε ώρες αιχμής που αντιστοιχούν σε κατάσταση οδικής αναρχίας σε όλο το μήκος της Θηβών. Βεβαιωθήκαμε ότι είμαστε στο σωστό σημείο από το όνομα της στάσης λεωφορείου («Στάση Κεράνη»), ευτυχώς όμως δεν χρειάστηκε να περιμένουμε λεωφορείο για να φύγουμε. Μοντέρνο και ευρύχωρο το νέο κτίριο, όμως το σημείο που βρίσκεται δεν δίνει εναλλακτικές εύκολης πρόσβασης στον εργαζόμενο ή τον επισκέπτη.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο