Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών με αφορμή χθεσινό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega με τίτλο «Ναυάγιο στις Εφορίες

Με αφορμή χθεσινό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega με τίτλο «Ναυάγιο στις Εφορίες: Δεν μπορούν να εισπράξουν ούτε τις οφειλές που έχουν βεβαιωθεί» που ήταν βασισμένο σε δηλώσεις του αποχωρούντος Υποδιευθυντή της ΙΑ’ Εφορείας Αθηνών, κ. Φώτη Φωτόπουλου, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνονται τα εξής:

Τα στατιστικά και συγκριτικά στοιχεία που αναφέρονται στην ΙΑ’ ΔΥΟ δείχνουν τα εξής:

Σε σύγκριση με το 2010, το 2011 σημειώνεται αύξηση κατά 22% των εισπράξεων από ΦΠΑ, καθώς και αύξηση κατά 35% των εισπράξεων από ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επίσης, σημειώνεται ότι όλες οι δηλώσεις εισοδήματος των φορολογουμένων στην συγκεκριμένη ΔΟΥ είχαν αποσταλεί μέχρι τον Αύγουστο  στο Μηχανογραφικό Κέντρο για εκκαθάριση, όταν τα προηγούμενα χρόνια αρκετές από αυτές εκκαθαρίζονταν τον επόμενο χρόνο. Παράλληλα, φέτος έχουν πραγματοποιηθεί 43 προσωρινοί έλεγχοι (έναντι 3 το 2010) και έχουν εκδοθεί 240 εντολές ελέγχου (έναντι έναντι 102 το 2010).

Η υστέρηση στα δημόσια έσοδα και κατά αναλογία του μεγέθους της και στη συγκεκριμένη ΔΟΥ οφείλεται πρωτίστως στην κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της κρίσης. Ακριβώς για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι κάτω από τόσο δύκσολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, το Υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει μία εκτεταμένη δέσμη μέτρων για την αναδιοργάνωση της φορολογικής διοίκησης και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Ενδεικτικά αναφέρονται:
■η αλλαγή των προϊσταμένων στις κρίσιμες ΔΟΥ,
■η δημιουργία υπηρεσίας μεγάλων οφειλετών,
■η σύσταση Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων και Εισπράξεων,
■η χρησιμοποίηση ιδιωτών για την εκκαθάριση και είσπραξη ληξιπροθέσμων οφειλών,
■η δημοσίευση των επωνυμιών και των ονομάτων των μεγάλων οφειλετών,
■η δημοσίευση των ονομάτων όσων εξήγαγαν καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται από το εισόδημα ή την περιουσία τους,
■η άρση του τραπεζικού απορρήττου,
■η ενεργοποίηση της ποινικής διαδικασίας του αυτοφώρου,
■η συμφωνία με την Ελβετία, κ.ο.κ.

Τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες, λόγω έλλειψης προσωπικού και λόγω μείωσης των αποδοχών τους, εκτελούν στην πλειοψηφία τους με υπευθυνότητα την αποστολή τους και συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης με στόχο τη σωτηρία της χώρας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο