Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λάθη στο ειδικό Τέλος Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών Ακινήτων.

Δελτίο Τύπου

Σχετικά με το Ειδικό Τέλος Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών Ακινήτων»
    

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας απέστειλε επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με το Ειδικό Τέλος Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών Ακινήτωνπου αναφέρει τα εξής:

 Σύμφωνα με το υποεδάφ. γ΄ του εδαφ. ε΄ της παρ. 5 του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 απαλλάσσονται από το έκτακτο ειδικό τέλος «τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση».

        Επίσης σύμφωνα με το εδαφ. γ΄ της παρ. 13 του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011, «με απόφαση του υπουργού οικονομικών ρυθμίζεται ο ειδικότερος τρόπος και η διαδικασία για τις προϋποθέσεις του ειδικού τέλους από την αρμόδια ΔΟΥ, εφόσον το ακίνητο υπόκειται στις εξαιρέσεις της παρ. 5».

        Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας καθημερινά γίνεται αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών των μελών του για την καταβολή του Εδικού Τέλους Ακινήτων, το οποίο καλούνται διαδικαστικά να το καταβάλουν και στη συνέχεια να επιστραφεί ενώ ο νόμος τους απαλλάσσει , καθώς και για τον διαχωρισμό που γίνεται μεταξύ των ακινήτων που χρησιμοποιούν για την παραγωγική διαδικασία και την αποθήκευση στα οποία για τα μεν πρώτα υπάρχει απαλλαγή ενώ για τα δεύτερα όχι.

       Συγκεκριμένα, μεγάλος αριθμός Μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν για την παραγωγική τους διαδικασία κάποιο ακίνητο στο οποίο κάνουν χρήση βιοτεχνικού ρεύματος και κάποιο άλλο το οποίο είτε προϋπήρχε είτε αποκτήθηκε στην συνέχεια για αποθήκευση προϊόντων και για το οποίο δεν γίνεται χρήση βιοτεχνικού ρεύματος.
 

        Με δεδομένο την ανωτέρω διάκριση προτείνουμε, τα ακίνητα που χρησιμοποιούν οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα αν τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή ή την αποθήκευση των προϊόντων τους και ανεξαρτήτως της χρήσης ρεύματος που κάνουν να απαλλάσσονται στο σύνολο τους από το ειδικό τέλος.

         Οι καιροί είναι δύσκολοι και κάθε πλευρά διεκδικεί τα δικαιώματά της. Ας υπάρχει τουλάχιστον ελάχιστος σεβασμός στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουν οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν, διότι όσες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν βρίσκονται σε οριακό σημείο και η επιβολή νέων επιβαρύνσεων αυξάνει το ήδη επιβαρυμένο κόστος με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να οδηγηθούν στο κλείσιμο τροφοδοτώντας έτσι την ήδη τεράστια δεξαμενή ανεργίας, αλλά και την συρρίκνωση του ΑΕΠ.
 

        Κύριε Υπουργέ το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας θεωρεί σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή να στηριχθεί η Μικρομεσαία επιχείρηση που αποτελεί τη βάση της Ελληνικής Οικονομίας και όχι να επιβαρύνεται με επιπλέον φόρους και τέλη. Ελπίζουμε στην ανταπόκρισή σας, ως ελάχιστο δείγμα κατανόησης των συνθηκών που επικρατούν στην επιχειρηματική κοινότητα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description COSTAS | Νοεμβρίου 21, 2011 5:22 μ.μ. | Reply
Το λογιστικό γραφείο είναι και αυτό βιοτεχνία.
Όλοι φορο-τεχνικό με φωνάζουν. Συνεπώς είμαι βιοφοροτέχνης.
Ζητάω εξαίρεση.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο