Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για δεκάδες οffshore

Ποσό 40,9 εκατ. ευρώ καταλογίστηκε σε 115 από τις 345

Σε 40.967.580 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που καταλογίστηκε σε βάρος 115 offshore εταιρειών για τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι για άλλες 230 εξωχώριες εταιρείες.

Αυτό αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για τη φοροδιαφυγή off shore εταιρειών.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής επικαλείτο πρόσφατο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το ΣΔΟΕ εντόπισε 14 off shore εταιρείες που αγνοούσαν την υποχρέωση πληρωμής φόρων ύψους 25,9 εκατομμυρίων ευρώ για τα πολυτελή ακίνητα που διαθέτουν στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και την Κατερίνη. Ο κ. Παπαδημούλης αναφερόταν επίσης σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στο επίκεντρο της έρευνας του ΣΔΟΕ βρίσκεται το Κρανίδι, μια πόλη 5.000 κατοίκων, η οποία αποτελεί έδρα 200 off shore εταιρειών.

Ο κ. Οικονόμου ενημερώνει τον κ. Παπαδημούλη ότι πράγματι από τη Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου βρίσκονται εν εξελίξει έλεγχοι σε εξωχώριες (off shore) εταιρείες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Ενημερώνει επίσης ότι στην προσφάτως συσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, έχει συσταθεί και πρόκειται άμεσα να λειτουργήσει το Δ' Τμήμα αυτής, Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων ελέγχου κατοίκων Ελλάδος για εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης, όπως και κατοίκων του εξωτερικού για εισοδήματα ημεδαπής.
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο