Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξοικονόμηση 50 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία από την ηλεκτρονική δημοπρασία.

Το ποσοστό μείωσης, που προέκυψε από τις Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες ανά κατηγορία, κυμάνθηκε από 10% έως και 95%

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για τα νοσοκομειακά φάρμακα είχαν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 49.358.890,89 ευρώ για στο ελληνικό δημόσιο.
 
Οι δημοπρασίες έγιναν την τελευταία εβδομάδα,στα Γραφεία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (Ε.Π.Υ.) του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Υ.Υ.Κ.Α). Ο κύκλος των Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών (e-Αuctions), που ξεκίνησε τη Δευτέρα 14.11.2011 για την προμήθεια έντεκα δραστικών ουσιών με προϋπολογισθείσα δαπάνη 86.634.019 ευρώ, όπως υπολογίστηκε με βάση τις τρέχουσες τιμές του Δελτίου Τιμών Φαρμάκων του Υ.Υ.Κ.Α., ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπως εκτιμά το υπουργείο Υγείας.
 
Το ποσοστό μείωσης μεταξύ της τρέχουσας νοσοκομειακής τιμής και της χαμηλότερης τιμής, που προέκυψε από τις Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες ανά κατηγορία, κυμάνθηκε από 10% έως και 95% σε κάποιες περιπτώσεις.
 
“Με την ολοκλήρωση των Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών των είκοσι τριών κατηγοριών φαρμάκων, με βάση τη δραστική ουσία, αποδεικνύεται η έμπρακτη προσήλωση του Υ.Υ.Κ.Α. στην εξοικονόμηση των δημόσιων δαπανών, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνονται οι προσδοκίες για προμήθεια ασφαλών και ποιοτικών φαρμάκων, εγκεκριμένων από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, σε χαμηλές τιμές”, τονίζει το υπουργείο Υγείας, το οποίο σημειώνει ότι παρόμοιες πρακτικές εφαρμόζονται, εδώ και καιρό, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο