Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Όχι άλλα μέτρα εάν εφαρμοστούν όσα έχουν ήδη ψηφιστεί

Τη συνάντηση τόσο του ιδίου όσο και του Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα επιβεβαίωσε ο Ε. Βενιζέλος

Ως τον πρώτο μη εικονικό προϋπολογισμό χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τον προϋπολογισμό του 2012 που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.
 
Ο κύριος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το 2012 δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα “εφόσον εφαρμοστούν αυτά τα οποία έχουν ψηφιστεί το 2011” ενώ απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις ξεκαθάρισε ότι το 2012 δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.
 
Αναφερόμενος στη σύνδεση του νέου προϋπολογισμού με τα αποτελέσματα του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων, τόνισε ότι οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου θα εφαρμοστούν στο ακέραιο και θα οδηγήσουν σε μεγάλη ελάφρυνση του προϋπολογισμού τόσο το 2012 όσο και τα επόμενα έτη μέχρι το 2020.

Ο κύριος Βενιζέλος αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI και αρκέστηκε να δηλώσει πως το πρόγραμμα θα οδηγήσει σε μείωση του δημοσίου χρέους κατά 100 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα εννέα χρόνια.

Σχολιάζοντας την κατανομή δαπανών και εσόδων στο νέο προϋπολογισμό τόνισε ότι “οι τόκοι για την εξυπηρέτηση του χρέους μειώνονται πλέον δραστικά” και πως “δίνονται περιθώρια για μια πιο συνεκτική δημοσιονομική πολιτική”. Για τα έσοδα, σχολίασε ότι “η αύξηση των βαρών μέσω των άμεσων φόρων είχε προκαθοριστεί από το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής”.

Ενώ ερωτηθείς σχετικά με τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων το 2012 είπε ότι “αποτυπώνει τη λογική του νέου εθνικού φορολογικού συστήματος”, στο νομοσχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο νέο έτος.
 
Τέλος ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι σήμερα το απόγευμα θα έχει συνεργασία με τους επικεφαλής της τρόικας η οποία εν συνεχεία θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και αύριο θα έχουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που μετέχουν της κυβέρνησης συνεργασίας .
 

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο