Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Π. Οικονόμου: Εξετάζεται η διεύρυνση των εξαιρέσεων από την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

    Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 15 Νοεμβρίου, αναφέρει ότι, μολονότι έχουν προβλεφθεί εξαιρέσεις από την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, οι οποίες "σε μεγάλο βαθμό και στο μέτρο του δυνατού καλύπτουν ευαίσθητές κοινωνικές ομάδες, όπως αυτές των μακροχρόνια ανέργων και των πασχόντων από σοβαρές ασθένειες", "εάν κριθεί κοινωνικά αναγκαίο και οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέπουν, θα εξεταστεί η δυνατότητα διεύρυνσης των εξαιρέσεων".

    Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης και 'Αδωνις Γεωργιάδης (προτού να αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας). Οι δύο βουλευτές είχαν επισημάνει ότι "η ειδική εισφορά αλληλεγγύης έρχεται να μειώσει για μια ακόμη φορά το πενιχρό εισόδημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών" και ότι "είναι δεδομένη η αδυναμία μεγάλου αριθμού πολιτών να ανταποκριθεί σε αυτήν την εφιαλτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί".

    Στην απάντηση του ο κ. Οικονόμου παραθέτει αναλυτικά τα εισοδήματα που εξαιρούνται από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και διευκρινίζει ότι όσες από τις περιπτώσεις αυτές δεν είναι δυνατό να εξευρεθούν από τα στοιχεία που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου οι φορολογούμενοι αυτοί να εξαιρεθούν από την καταβολή της ειδικής εισφοράς, μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος θα υποβάλλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., αίτηση για νέα εκκαθάριση, με τη βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του, ως μακροχρόνια άνεργοι, ή ότι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και με υπεύθυνη δήλωση ότι δεν αποκτούν πραγματικά εισοδήματα.  

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο