Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Βενιζέλος: Άφωνοι θα μείνετε με τη λίστα όσων έβγαλαν καταθέσεις στην Ελβετία.

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας χθες στη Βουλή για το θέμα των καταθέσεων που έχουν κάποιοι στο εξωτερικό.

Τόνισε πως μόλις αρθούν τα εμπόδια, θα δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα προσώπων που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, αλλά την ίδια στιγμή στην Ελλάδα «κουνούν το δάχτυλο». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πήγε και ένα βήμα πιο κάτω τονίζοντας ότι «πολλοί θα μείνουν άφωνοι γιατί πρόκειται για άτομα που 'μιλούν κουνώντας το δάχτυλο' αλλά δεν στηρίζουν το τραπεζικό σύστημα έχοντας αποσύρει από αυτό χρήματα και περιορίζοντας τη ρευστότητά του».

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε επίσης πως θα καταβληθούν «εμπροθέσμως και πλήρως» οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά για να συμβεί αυτό «θα πρέπει τα διαθέσιμα του Δημοσίου να επαρκούν, να μπορούμε να καλύψουμε τις δανειακές μας ανάγκες. Να κάνουμε δηλαδή όσα απαιτούνται προκειμένου να μας καταβληθεί εμπροθέσμως η 6η δόση».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής υποστήριξε πως αυτή «μας επεβλήθη να γίνει σε ταχύ χρόνο με πάρα πολύ σκληρούς όρους» και συμπλήρωσε πως «αν μπορούσαμε να καθορίσουμε μόνοι μας την πορεία μας, θα κάναμε ενδεχομένως άλλες επιλογές». Χαρακτήρισε δε την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, «ό,τι σημαντικότερο, πρακτικό και άμεσο μπορούμε να κάνουμε για την ανεργία, τη στήριξη της απασχόλησης και των επιχειρήσεων».


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description zapaki | Νοεμβρίου 17, 2011 11:06 μ.μ. | Reply
Θα δημοσιοποιήσουν τα ονόματα και κάτι τρέχει στα γύφτικα, που λένε και στο χωριό μου!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο