Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξονυχιστικός ο έλεγχος του κόστους κατασκευής

Ασφυκτικό έλεγχο θα ασκούν οι προϊστάμενοι των εφοριών στους κατασκευαστές για τον ΦΠΑ στα ακίνητα, με το υπουργείο Οικονομικών να καθορίζει επακριβώς το πλαίσιο της δράσης των ΔΟΥ για να αποφεύγονται φαινόμενα «συναλλαγών» και κατάχρησης εξουσίας. ..

Ασφυκτικό έλεγχο θα ασκούν οι προϊστάμενοι των εφοριών στους κατασκευαστές για τον ΦΠΑ στα ακίνητα, με το υπουργείο Οικονομικών να καθορίζει επακριβώς το πλαίσιο της δράσης των ΔΟΥ για να αποφεύγονται φαινόμενα «συναλλαγών» και κατάχρησης εξουσίας.
Ο υφυπουργός Αντ. Μπέζας, με την 5η και τελευταία κατά σειρά απόφαση –που αναμένεται να εκδοθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας– θα καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους τους εφόρους για την είσπραξη –έως και το τελευταίο ευρώ– του ΦΠΑ που αναλογεί. Με την ίδια απόφαση θα δημοσιοποιεί και τον «μαθηματικό τύπο» για τον υπολογισμό του ΦΠΑ, ενώ θα επισημαίνει στους ελεγκτές ότι πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τόσο τον τύπο όσο και το πλαίσιο που θεσπίζεται με τις προηγούμενες αποφάσεις.

Σήμερα  αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση (3η κατά σειρά) για το «προϋπολογιστικό κόστος», που –σε συνδυασμό με την τήρηση «Βιβλίου Κοστολογίου»– δίδει βαρύνουσα σημασία στο κόστος κατασκευής και θέτει αντικειμενικά κριτήρια για τον υπολογισμό του ΦΠΑ.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο