Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

«Μαύρη τρύπα» εφιάλτης 3,5 δισ. ευρώ.

Τι δείχνει ο προϋπολογισμός στο φετινό δεκάμηνο.

Αποκλίσεις 3,5 δισ. ευρώ καταγράφει η εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού από τους ετήσιους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012.

Τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών για το δεκάμηνο Ιανουαρίου -Οκτωβρίου 2011 δείχνουν υστέρηση εσόδων κατά 2,2 δισ. ευρώ και υπέρβαση των πρωτόγεννων δαπανών κατά 1,3 δις ευρώ.
 
Σύμφωνα με τον ετήσιο στόχο που έχει θέσει το υπουργείο οικονομικών τα έσοδα πρέπει φέτος να αυξηθούν με ρυθμό 1,4% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο δεκάμηνο παρουσιάζουν μείωση κατά 4,1%.

Ειδικότερα το υπουργείο οικονομικών, σύμφωνα με τον ετήσιο στόχο, θα έπρεπε να εισπράξει 41,4 δισ. ευρώ και έχει εισπράξει 39,2 δισ. ευρώ. Για να καλυφθεί η υστέρηση των εσόδων θα πρέπει να εισπραχθούν 12,3 δισ. ευρώ συνολικά το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο
 
Οι πρωτογενείς δαπάνες σύμφωνα με τον ετήσιο στόχο του υπουργείου οικονομικών, πρέπει να μειωθούν κατά 0,4% σε σχέση με πέρυσι ενώ στο δεκάμηνο έχουν αυξηθεί κατά 2,4%. Συγκεκριμένα οι δαπάνες έπρεπε στο δεκάμηνο να περιοριστούν στα 40,2 δισ. ευρώ ενώ τελικά διαμορφώθηκαν στα 41,5 δισ. ευρώ.
 
Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα καθώς στο δεκάμηνο Ιανουαρίου Οκτωβρίου παρουσιάζει αύξηση κατά 11,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ειδικότερα, το έλλειμμα στο Δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2010 βρισκόταν στα 18 δις ευρώ και στο φετινό δεκάμηνο έφθασε στα 20,1 δισ. ευρώ.
 
Το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει το έλλειμμα έχει περιορίσει τις δαπάνες του Προγράμματος δημόσιων επενδύσεων. Οι δαπάνες του ΠΔΕ, παρουσιάζουν μείωση κατά 37,4% ή 2.260 εκατ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2011.


Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο