Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δέσμευση Αλογοσκούφη για αυξήσεις από το 2007

Σημαντικές αυξήσεις στους συνταξιούχους του ΟΓΑ και στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ δεσμεύθηκε για μια ακόμη φορά ότι θα χορηγήσει από το 2007 ο υπουργός Οικονομίας. Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, επέμεινε στην θέση του ότι "το 1999 έγινε μια πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία, εις βάρος του ελληνικού λαού, των εταίρων μας στην ΕΕ και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών". ..

Σημαντικές αυξήσεις στους συνταξιούχους του ΟΓΑ και στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ δεσμεύθηκε για μια ακόμη φορά ότι θα χορηγήσει από το 2007 ο υπουργός Οικονομίας. Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, επέμεινε στην θέση του ότι "το 1999 έγινε μια πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία, εις βάρος του ελληνικού λαού, των εταίρων μας στην ΕΕ και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών".
Μιλώντας για τις παροχές της κυβέρνησης, ο υπ. Οικονομίας είπε ότι από τον Ιανουάριο του 2007, η κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ θα είναι 280 ευρώ από 230 που είναι σήμερα και το επίδομα του ΕΚΑΣ 195 ευρώ από 160. Αντιστοίχως ανάλογη αύξηση θα γίνει και από το 2008 προκειμένου η κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ να φτάσει τα 330 ευρώ και το ΕΚΑΣ τα 230.

Όσον αφορά στην αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -και μάλιστα εν αδίκω αφού ουσιαστικά είναι σε θέση απολογουμένου - και να λέει πολιτικό απατεώνα τον πρωθυπουργό. Δεν μπορεί μια τέτοια δήλωση να μένει αναπάντητη και να μην λέω εγώ τα πράγματα με τη όνομα τους. Επιμένω ότι το 1999 έγινε μια πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία, εις βάρος του ελληνικού λαού, των εταίρων μας στην ΕΕ και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών».

Ερωτηθείς για τη δήλωση που είχε κάνει το Σεπτέμβριο του 2004 λέγοντας ότι «η χώρα μπήκε με το σπαθί της στην ΟΝΕ» διευκρίνισε ότι «τότε δεν είχε ολοκληρωθεί η απογραφή και δεν είχε πιστοποιηθεί ότι και το 1999 το έλλειμμα ξεπερνούσε το 3%. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι την απογραφή την έκανε η Eurostat και όχι οι δικές μας υπηρεσίες, καθώς ήδη είχαν εντοπίσει και καταδικάσει και εγγράφως τις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ».
Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο